Crna hronika

Uhapšen zbog sumnje da je fallsifikovao ličnu kartu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su u sadejstvu sa službenicima Stanice granične policije Plav, postupajući po operativnim saznanjima, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.  
Uhapšen zbog sumnje da je  fallsifikovao ličnu kartu
Portal Analitika/Uprava policijeIzvor

Naime, službenici OB Plav su u sadejstvu sa službenicima SGP Plav, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, a po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Plavu, izvršili pretres stana u kojem privremeno boravi B.B. (30) iz Pančeva, Republika Srbija.

Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli ličnu kartu izdatu od strane PU Pančevo, na ime R.B. (31) iz Pančeva, na kojoj se nalazi fotografija B.B.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je B.B. pobjegao iz Srbije u Crnu Goru radi izbjegavanja izdržavanja višegodišnje kazne zatvora. Javnu ispravu koju je, sumnja se, falsifikovao na opisani način je koristio kao pravu. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Plavu koji je naložio da se B.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane  sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

 

Portal Analitika