Crna hronika

Vozilo dopisnika „Večernjih novosti“ iz Pljevalja namjerno zapaljeno

Požar u kojem je izgorio automobil dopisnika „Večernjih Novosti“ Miroslava Drobnjaka  iz Pljevalja,11. oktobra ove godine, namjerno je podmetnut, konstatovao je u nalazu Radovan Popović sudski vještak iz oblasti zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava.  
Vozilo dopisnika „Večernjih novosti“ iz Pljevalja namjerno zapaljeno
Novosti/Portal AnalitikaIzvor

"Detaljnim sagledavanjem lica mjesta i tragova nađenih na istom konstatovano je da je požar koji je nastao dana 11.10. 2017. godine oko 19 časova ma vozilu marke „Ford“ model „Fokus“, vlasništvo Miroslava Drobnjaka, koje se u trenutku nastajanja požara nalazilo ispred kuće vlasnika, nastao je kao posljedica namjere na način što je od strane NN lica vozilo u donjem dijelu prednjeg vjetrobranskog stakla-predjelu brisača i po prednjim bočnim stranama, posuto zapaljivom materijom, nakon čega je nastao požar na vozilu", kaže sudski vještak Popović, u mišljenju koje je juče dostavljeno dopisniku „Večernjih Novosti“ iz Pljevalja.

Popović konsatuje da pregledom električne instalacije na vozilu nijesu nađeni tragovi kratkog spoja i oštećenja, koja bi ukazivala na činjenicu da je ista mogla uzrokovati nastali požar.

"Električna instalacija se isključuje kao mogući uzročnik nastalog požara", konstatuje Popović.

nalaz

 

Portal Analitika