Podgorica

Završeni radovi na izgradnji vodovne mreže u selima Spinje i Skorać

Radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže vodovodne mreže dužine oko četiri kilometra u selima Spinje i Skorać, završeni su. Vrijednosti radova je 40 hiljada eura a finansirani su sredstvima DOO Vodovod i budžetom Glavnog grada. 
Završeni radovi na izgradnji vodovne mreže u selima Spinje i Skorać
Portal AnalitikaIzvor

U toku je i tender u visini od 80.000 eura za izgradnju rezervoara i dvije pumpne stanice koje je raspisala Direkcija javnih radova. Na taj način će blizu 100 domaćinstava sa ovog područja dobiti vodu u svojim domovima. I u narednom periodu planirano je da se, u skladu sa prilivom novčanih sredstava, nastavi širenje vodovodne mreže na području Hota.

Podsjećamo da je tokom 2015. godine izrađena je projektna dokumentacija za ovo područje, dok je početak I faze radova započet 2016. godine Radovi koji su se odnosili na I fazu završeni su, uz pomoć Direkcije za javne radove, početkom 2017. godine, u vrijednosti od 300 hiljada eura. Oni su se odnosili na povezivanje vodovodnog sistema Tuzi i budućeg sistema u Hotima, izgrađen je rezervoarski prostor i magistralni cjevovodi prema selima Spinja i Skorać.

Portal Analitika