Društvo

Filipović na međunarodom sajmu vazduhoplovstva u Dubaiju

Delegacija Ministarstva odbrane, predvodjena državnim sekretarom, Slobodanom Filipovićem, prisustvuje međunarodom sajmu vazduhoplovstva “AirShow 2017”. Glavni pokrovitelj sajma je Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata, a organizuje se u saradnji sa Vladom Dubaija, Vojskom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Civilnim Vazduhoplovstvom Dubaija.
Filipović na međunarodom sajmu vazduhoplovstva u Dubaiju
Portal AnalitikaIzvor

Filipović se na marginama sajma sastao sa komandantom Vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, major generalom Ibrahim Naser M. Al Alavijem (Ibrahim Nasser M. Al Alawi).

Tom prilikom su razmatrane mogućnosti uspostavljanja i razvijanja saradnje u oblasti odbrane dvije zemlje, posebno u oblasti vazduhoplovstva. Sastanku je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Darko Uskoković.

Crnogorska delegacija se tokom sajma sastala sa predstavnicima više izlagača i razgovarala o potencijalnoj saradnji u okviru prioritetnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, na polju modernizacije raspoloživih kapaciteta Vojske Crne Gore, naročito u oblasti Vazduhoplovstva. 

“AirShow” okuplja preko hiljadu svjetskih izlagača, lidera u oblasti avio industrije i predstavlja jedinstvenu platformu za uspostavljanje  i jačanje saradnje medjunarodnih državnih institucija, kompanija, kao i oružanih snaga. 

Portal Analitika