Politika

Ako se opozicija ne dogovori, URA će imati svog kandidata

Najbolje bi bilo da se opozicija dogovori oko zajedničkog predsjedničkog kandidata, a ako to ne bude moguće, URA će imati svog kandidata, saopštio je za Dan Miloš Konatar, potpredsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA).
Ako se opozicija ne dogovori, URA će imati svog kandidata
Dan Izvor

Govoreći o predsjedničkim izborima, on je za Dan rekao da će URA podržati onaj model koji daje najveće šanse za pobjedu opozicionog kandidata nad kandidatom DPS-a.

“Odmah poslije lokalnih izbora 26. novembra, URA će zajedno za opozicionim kolegama početi razgovore o predsjedničkim izborima. Vrlo je važno da kao opozicija usaglasimo zajednički stav. Najprije da li ćemo učestvovati i ako hoćemo da li ćemo nastupiti sa zajedničkim kandidatom, ili će opozicija imati više kandidata”, rekao je Konatar.

Kako je naglasio, URA će u svakom slučaju podržati onaj model koji daje najveće šanse za pobjedu opozicionog kandidata nad kandidatom DPS-a.

“Po mom mišljenju, najbolje bi bilo da se opozicija dogovori o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, ali ako to ne bude moguće, URA će imati svog kandidata. Kakav god bio model učešća opozicije na predsjedničkim izborima, siguran sam u pobjedu opozicionog kandidata i poraz DPS-a”, istakao je Konatar.

Portal Analitika