Crna hronika

Na spisku osumnjičenih uskoro Hajdinaga i Hodžić

Bivši gradonačelnik Ulcinja Gzim Hajdinaga i sekretar za urbanizam Nazif Hodžić uskoro će se, prema saznanjima Pobjede, pridružiti osmorici osumnjičenih za 30 miliona eura štete od prodaje hotela „Galeb“. 
Na spisku osumnjičenih uskoro Hajdinaga i Hodžić
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Tužilaštvo je u avgustu otvorilo izviđaj po prijavi Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije, koji je označio bivšeg ministra turizma Predraga Nenezića, njegovog zamjenika Nebojšu Popovića i bivšeg stečajnog upravnika Ulcinjske rivijere Miomira Jakšića da su, kako se osnovano sumnja, počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Nenezić, Jakšić i Popović prijavom se terete da nijesu poštovali obaveze iz osnovnog ugovora, koje se odnose na mjere nadzora za ulaganja u rekonstrukciju hotela.

Istražitelji su analizom dokaza došli do saznanja koja ukazuju da su u tom poslu službeni položaj zloupotrijebili Gzim Hajdinaga, Nazif Hodžić, načelnik i službenica katastra Dževdet Čaprić i Smilja Šunjevarić, zatim predstavnici Rokšpeda i NLB pa će se, prema informacijama Pobjede, i njihova imena naći na spisku osumnjičenih.

Podsjećamo, kompanija Rokšped je u septembru 2006. godine kupila hotel „Galeb“ za 5,75 miliona eura i ugovorom se obavezala da će uložiti 15,4 miliona eura. Planirano je bilo da investiranja počnu 2007. godine.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika