Simonović ugostio osvajače medalja na Tenerifama

Nakon velikog uspjeha naših mladih karatista i osvajanja jedne zlatne (Bojan Bošković) i dvije bronzane medalje (Mario Hodžić i Milena Jovanović) na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu (za kadete, juniore i mlađe seniore) na Tenerifama, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je osvajače medalja i njihovog trenera Žarka Rakovića.
Simonović ugostio osvajače medalja na Tenerifama
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Čestitajući na postignutom uspjehu, predsjednik Simonović posebno je naglasio vrijednost rezultata koje su ovi mladi sportisti ostvarili i uputio čestitke Karate savezu Crne Gore i predsjedniku Jokoviću na ovom velikom međunarodnom uspjehu, kao i na predanom radu i ostvarenim rezultatima crnogorskih karatista u prethodnom periodu.

Napomenuvši da se karate odnedavno pridružio porodici olimpijskih sportova, predsjednik COK-a izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim uspjesima istakavši da je ovo ujedno i veliki korak na putu ka još većem progresu crnogorskog karatea.

„Karate, kao sport koji u našoj zemlji ima dugu i uspješnu tradiciju, sada ima još veću potporu da održi kontinuitet uspjeha ranijih generacija. Ovaj kontinuitet je moguće održati samo uz ogroman trud i veliki talenat, a najbolji primjeri za to su upravo ovi mladi sportisti. Veoma prija činjenica da se na ovom prvenstvu naša zemlja našla u društvu svjetskih karate velesila. Crnogorski olimpijski komitet podržavaće i dalje sve akcije KSCG, koje su se do sada pokazale kao izuzetno kvalitetne“ – kazao je Simonović.

Predjednik COK-a je uvjeren da je ovo samo početak odličnih rezultata novog talasa crnogorskog karatea i smatra da će naši takmičari i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate, a kruna njihovih rezultata mogla bi biti na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju imaju od Crnogorskog olimpijskog komiteta, Bošković, Jovanović i Hodžić istakli su da će i dalje vrijedno trenirati, jer imaju posebnu želju da se kvalifikuju za učešće na Igrama u Tokiju, i da će dati sve od sebe da to i ostvare.

Portal Analitika