Društvo

Prijestonica pomaže sanaciju štete u Dječjem vrtiću

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović posjetio je danas Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“ u kojoj je usljed vremenskih nepogoda stradao krovni pokrivač.
Prijestonica pomaže sanaciju štete u Dječjem vrtiću
Prijestonica Cetinje/Portal AnalitikaIzvor

On je tom prilikom saopštio kako će Prijestonica izdvojiti sredstva za sanaciju poda i zidova koji su oštećeni, a da će krov biti saniran u narednih sedam dana.

- U toku su radovi na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača za koju je Ministarstvo prosvjete izdvojilo 30 hiljada eura, a ostale dvije faze realizovaće se tokom ljetnjeg perioda – kazao je Bogdanović i naglasio da će se time riješiti problem krovnog pokrivača koji je prisutan još od otvaranja vritića i da je ukupna vrednost projekta 90 hiljada eura.

On je kazao da ga posebno raduje što je prije četiri godine kompletno rekonstruisan centralni vrtić za čem su sredstva od 88 hiljada eura obezbijeđena od strane Vlade Japana i da u tom objek­tu ne­ma ovakvih i sličnih problema.

vrticBogdanović je podsjetio da je Godišnjim razvojnim planom Prijestonice za narednu godinu predviđena rekonstrukcija dijela Jabučke ulice kod gornjeg objekta vrtića, te izgradnja parking mjesta, čime, kako je istakao, vode računa o bezbjednosti mališana.

- Nastavićemo, kao i do sada, sa aktivnom podrškom radu Vrtića, čime ćemo u još većoj mjeri poboljšati uslove u kojima borave naši najmlađi sugrađani. Jer ulaganje u najmlađe je ulaganje u našu budućnost i to ulaganje predstavlja najisplativiju investiciju – zaključio je Bogdanović.

Direktorica JPU „Zagorka Ivanović“, Senka Vuksanović zahvalila se Gragonačelniku na pomoći i istakla kako je saranja između te ustanove i Prijestonice Cetinje na izuzetno visokom nivou.

Ona je kazala da je jedan dio djece smješten u drugi dio objekta i zahvalila se roditeljima na razumijevanju. Direktorica JPU „Zagorka Ivanović“, naglasila je da je objekat izgrađen prije 40 godina i da problem od ranije stvara ravan krov koji će sada konačno biti saniran.

Portal Analitika