Crna hronika

Privedeno 29, uhapšeno pet osoba

U današnjim akcijama policije koje su sprovedene u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu, privedeno je 29, i uhapšeno pet osoba, a oduzeti su oružje, municija, droga, vozila i telefoni.



Privedeno 29, uhapšeno pet osoba
MUP/Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz Uprave policije, službenici Sektora kriminalističke policije, sa kolegama iz centara bezbjednosti u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu, te iz Odsjeka za borbu protiv droge, a uz podršku Posebne jedinice policije i u koordinaciji sa tužilaštvom, nastavili su aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

- Izvršeni su pretresi na 33 lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Privedeno je 29 lica i kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Pet lica je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, droga, vozila, sredstva komunikacije i druge stvari i predmeti – preciziraju iz Uprave policije.

Tako su u Bijelom Polju izvršeni pretresi na 27 lokacija, a privedeno je 22 lica. Na području Podgorice i Danilovgrada izvršeni su pretresi na šest lokacija - pet u Podgorici, a jedna u Danilovgradu - i privedeno sedam lica. Pet lica je lišeno slobode.

- Pretresima na području Bijelog Polja, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici CB Bijelo Polje, Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, pronađeno je i oduzeto: tri putnička motorna vozila; motocikl; registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane; pištolj; 216 komada municije raznih kalibara; dvije cijevi od pištolja; pancir; dva bajoneta; sprej tzv. suzavac; šest patrona od puške; SIM kartica; 87 grama marihuane; i 6,7 grama supstance bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici CB Podgorica sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, pronađeno je i oduzeto: lovačka puška marke „CZ“; četiri električne detonatorske kapisle; 2.778 komada municije cal.7,62mm za automatsku pušku; 250 komada pištoljske municije cal. 9mm; 50 komada municije „S&W“; dva kodirana mobilna telefona marke „BlackBerry“, pet mobilnih telefona; više SIM kartica; dva računara; i dva vozila marke „Mercedes“ i „Nissan Juke“ – navode iz MUP-a.

Oni podsjećaju da je Uprava policije, u aktivnostima koje sprovodi u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

- Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju – dodaju iz Uprave policije.

Portal Analitika