Crna hronika

Kontrolom vozila pronađeno 7.400 šteka cigareta bez dokumentacije

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, u koordinaciji Centra bezbjednosti Podgorica kojem ovo Odjeljenje pripada, jutros kontrolom vozila pronašli i oduzeli 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su predmet nedozvoljene trgovine. Protiv lica koje ih je prevozilo će biti podnijeta krivična prijava.
Kontrolom vozila pronađeno 7.400 šteka cigareta bez dokumentacije
PolicijaIzvor

Naime, službenici Stanice policije OB Kolašin su danas, 15.11.2017. godine oko 06,15 časova, u mjestu Žuti krš – Opština Kolašin, postupajući shodno operativnim saznanjima a u koordinaciji sa CB Podgorica, zaustavili kombi vozilo „Daimler Chrysler“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.B. (32) iz Podgorice.

Izvršenim pregledom vozila policijski službenici OB Kolašin su pronašli 148 paketa u kojima se nalazilo ukupno 7.400 šteka cigareta marki „Cosmopolitan“ i „Calypso“ za koje Ž.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.

Sumnja se da su cigarete nabavljene u svrhu prodaje na crnom tržištu a radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice je privedeno u službene prostorije OB Kolašin na dalju obradu i postupanje. Vozilo sa cigaretama je takođe dislocirano na prostor koji se nalazi okviru OB Kolašin.

O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te naložio da se protiv Ž.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Oduzete cigarete biće predate Upravi carina na dalje postupanje.

 

Portal Analitika