Sci/Tech

Crnogorci ne koriste sve benefite Google-a i Facebook-a

Dok je veći dio planete odavno spoznao značaj modernih tehnologija i internet oglašavanja, Crna Gora i ostatak Balkana i dalje kaskaju za razvijenim državama i tek su nazreli sve blagodeti  virtuelne realnosti.
Crnogorci ne koriste sve benefite Google-a i Facebook-a
T.K.Izvor

Da su Google i Facebook postali najbolje alatke u poslu, a ne samo pretraživači za nepoznate pojmove i teren za igru i zabavu, dokaz su brojne uspješne kompanije koje ulažu milione kako bi informacija o njihovim proizvodima putem veba došla do kupaca.

Prema riječima međunarodno priznatog eksperta i jednog od najstarijih sertifikovanih Google trenera na svijetu Miroslava Varge, ljudi sa naših prostora još uvijek nijesu prihvatili da je današnja privreda nezamisliva bez upotrebe interneta i modernih tehnologija u poslovanju.

“Crna Gora ne koristi sve benefite internet marketinga. U svijetu od ukupnog globalnog ulaganja u oglašavanje (TV, novine, radio, internet, bilboard i sl), u Google i Facebook se ulaže preko 50 odsto. Kod nas, taj procenat se kreće od 3-20 odsto. Dakle, ima ogromnog prostora za rast i svako ko razmišlja o svojoj karijeri, trebalo bi razmisliti o internet marketingu", poručuje predavač na četvrtom ImPRove Business seminaru koji će biti održan 30. novembra u hotelu Ramada.

A dva su modela online oglašavanja koja garantuju dobre rezultate - Push i Pull. Push oglašavanje je svaki onaj oglas koji vas dotakne, a da ga niste željeli. To su primjeri oglasa na TV, usred utakmice ili filma, ili radio poruka usred pjesme.

Pull oglašavanje je kada tražilac usluge/proizvoda traži nešto na internet I dobije ciljanu oglasnu poruku. Taj princip se zove “tražim, dakle trebam”.

Varga vjeruje da ćemo se ubrzo i mi postati korisno tehnološki osviješćeno društvo i da nam termini Push i Pull neće biti nepoznanica, nego put ka poslovnom uspjehu.

Portal Analitika