Ostalo

Za završetak zimskog bazena u Kotoru 700.000 eura

Raspisan je tender za drugu fazu rekonstrukcije kotorskog zimskog bazena ,,Nikša Bućin“, za nekoliko dana biće poznat najpovoljniji izvođač radova - saopšteno je tokom radne posjete ministra sporta Kotoru, koji je sa direktorom Direkcije javnih radova Almerom Kalačem i potpredsjednikom opštine Kotor Brankom Nedovićem obišao radove na rekonstrukciji kotorskog gradskog bazena. 



Za završetak zimskog bazena u Kotoru 700.000 eura
PobjedaIzvor

Direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač kazao je da je kapitalnim budžetom za 2017. godinu predviđeno 800.000 eura za rekonstrukciju kotorskog zatvorenog bazena. - Radovi prve faze su završeni.

Zbog nedostatka sredstava u budžetu, izgradnja objekta nije se mogla finansirati u cjelosti i odjednom, pa se zato radi fazno. Prema postojećem prijedlogu budžeta za 2018. godinu predviđeno je dodatnih 700.000 eura za nastavak radova do završetka tog objekta – kazao je Kalač. Prioritet prve faze bio je, navodi Kalač, ojačavanje postojećeg objekta. - Konstrukcija, kako betonska tako i željezna, bila je oštećena zubom vremena, tako da su betonski elementi dodatno ojačani, a čelična konstrukcija u cjelosti ispjeskarena i ponovo ofarbana.

Doveli smo objekat u stabilno stanje i možemo da nastavimo radove. Drugom fazom su predviđeni radovi na elektro i splinter instalacijama, zatim instalacijama za vododvod i kanalizaciju, kao i mašinskim instalacijama. Za treću fazu su predviđeni preostali radovi i opremanje objekta - pojasnio je Kalač.

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je izuzetno vazno da bazen se bazen što prije osposobi, jer djeca dva kluba, njih oko 350, svakodnevno putuju u Budvu i Herceg Novi. - Kada oni imaju toliku želju i motiv da svaki dan putuju na treninge, onda imamo obavezu da svi zajedno i opština i Direkcija javnih radova i Ministarstvo sporta, učinimo sve što je do nas da i djeca i prvi tim i Kataro i Primorac, što prije počnu da treniraju u kotorskom bazenu. Utoliko više što su svih ovih godina kičma crnogorske vaterpolo reprezentacije bili kotorski vaterpolisti – poručio je ministar Janović. Potpresjednik opštine Kotor Branko Nedović istakao je da je jasno da je interes građana i djece koja se bave vaterpolom da ovaj objekat bude što prije osposobljen, ali ne nauštrb kvaliteta.

Portal Analitika