Crna hronika

Brat žrtve čuo da je ,,reno megan“ zapalio Ulamin otac

Uroš Medin, brat Nemanjin, koji je nestao 8. jula prošle godine, juče je u Višem sudu bio kategoričan da mu je Vasko Maraš kazao da je ,,reno megan“ zapalio Nenad Ulama - otac optuženog Vladimira Ulame.



Brat žrtve čuo da je ,,reno megan“ zapalio Ulamin otac
PobjedaIzvor

Za ubistvo Nemanje Medina pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol sudi se Ulami i Darku Mijoviću.

Optuženi Bogdan Milić tereti se da je skrivao Ulamu u kući na Cetinju. Uroš Medin naveo je kako je Vladimir Ulama nekoliko dana nakon svadbe njegovog brata dolazio na čestitku, te i da mu je tada bio prst zamotan.

Sastanak - Kada ga je moj brat pitao zašto, kazao je da ga je neko pokušao udariti autom, da je onda krenuo za njim, stigao ga i udarao pištoljem po glavi, pa se tako povrijedio. Nemanja mu je govorio da se smiri, potapšao ga je i osjetio pištolj. Vladimir je tada izvadio pištolj i rekao da se nikad od njega ne odvaja jer može svaki čas da mu pukne – ispričao je Uroš Medin. On se prisjetio i razgovora sa majkom 8. jula kada mu je saopštila da je Nemanja otišao da se vidi sa Ulamom. - Tog 8. jula mene je majka zvala i rekla da je Nemanja pošao da se vidi sa Vladom. Zvao sam brata, ali mi se nije javljao. Kada sam pozvao Vlada, rekao mi je da je Nemanja pošao navodno u Nikšić kod Petra.

Kako sam znao da Nemanja ima pobratima Petra Božovića, pozvao sam ga, ali mi je rekao da se nije sa njim čuo, ni vidio već pet godina – rekao je Medin. On je naveo da su nakon toga počeli da traže Nemanju po Virpazaru i Paštrovačkoj gori.

 - Kada sam došao u Virpazar, pozvao sam Vlada i rekao mi je kako će on da potegne veze preko strica kako bi pomogao da se nađe Nemanja. Kada sam se vratio u Petrovac, u kući je bio Damjan Kasalica iz policije, prijatelj našeg oca, koji je pokušao da nam pomogne. Ispred kuće se tada pojavio crni ,,smart“, izašao sam i probao da zapišem tablice, ali nijesam uspio jer se brzo odaljio, zapazio sam samo da su bile podgoričke - kazao je Medin. On je dodao da se sljedeći dan sa Vladimirom sreo u Virpazaru i da mu je rekao ,,da mora nekog da ubije ako se Nemanji nešto desilo“. Tada je, kako navodi, sreo i Nenada - oca optuženog Vladimira, koji mu je kazao da mu ništa nije poznato o nestanku. Dok je tražio svoga brata u mjestu Sotonići, kako je kazao, primijetio je sivi „audi“ nikšićkih registracija, kojem je prišao sa prijateljima da bi provjerio ima li koga. - Istim automobilom je Nenad Ulama došao u Virpazar i kazao nam: ,,A, to ste vi, ja sam mislio da je neko poslao izvidnicu“. Nakon toga mene je pozvala snaha i rekla da je neko navodno vidio bijeli ,,megan“ prema Nikšiću – prisjetio se Uroš Medin. Vidovnjak On je ispričao da je dva dana nakon nestanka, 10. jula, dobio informaciju od druga Milorada Stijovića da na Malom brdu postoji vidovnjak Žarko, koji im može pomoći. - Otišli smo kod njega, a Žarko nam nije dozvolio da uđemo u radne prostorije. Rekao je da dođemo u 23 sata i da ga odvezemo u Virpazar jer će mu se tada otvoriti vizije. Međutim, nije htio da dođe zbog straha za porodicu i nije ništa htio da nam kaže, osim da vidi neki tunel - kazao je Uroš Medin. Prema njegovim riječima, po povratku od vidovnjaka, zaustavio se sa svojim prijateljima na jednom proširenju kod Rijeke Crnojevića i tada je vidio „audi“ nikšićkih registarskih oznaka, BMW kotorskih oznaka i crni „seat“.

Odgovarajući na pitanje optuženog Mijovića, on je kazao da se ne sjeća koje su registarske oznake bile na ,,seatu“. - Nijesam vidio koliko ljudi je bilo u autu. „Seat“ je zašlajfovao, pa mi je to privuklo pažnju, a odmah nakon njega prošli su BMW i „audi“ – objasnio je Uroš Medin. Ustvrdio je i da mu je Vasko Maraš, koji je navodno kum Nenada Ulame, kazao da je ubijeđen da je upravo Nenad zapalio Nemanjin auto. - Ne mogu da vjerujem da je u sve ovo on umiješan, on je zapalio auto sigurno. Šta on ima sad da traži tu, a sin mu već pobjegao? Treba policija da ga pritisne - kazao mi je tada Maraš - ispričao je Uroš Medin. MN: Prigovori Ovom iskazu juče su prigovorili optuženi Ulama, kao i njegov branilac Branko Anđelić. Advokat Anđelić smatra da je Uroš Medin dao neadekvatno objašnjenje i različito predstavio isti događaj. Ulama je prigovorio iskazu Uroša Medina jer, kako tvrdi, svjedok ne govori istinu, a u prilog tome je i činjenica da Maraša ne poznaje.

 - Da mi je kum, vjerovatno bih znao čovjeka. Nije mi jasna svrha jedne neistine za mene kako sam rekao da navodno mogu sve u Crnoj Gori jer mi stric radi u policiji, a u Srbiji ne mogu ništa - prigovorio je Ulama. Suđenje se nastavlja 21. novembra saslušanjem svjedoka.

Portal Analitika