Fudbal

Eriksen het-trikom odveo Dansku u Rusiju

Reprezentacija Danske posljednji je učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kada su u pitanju selekcije sa evropskog kontinenta.
Eriksen het-trikom odveo Dansku u Rusiju
Portal AnalitikaIzvor

Baraž za Svjetsko prvenstvo: Republika Irska – Danska 1:4 (1:2) -- prvi meč 0:0 / Dafi 6' - Kristensen 29, Eriksen 32, 63, 74

Danci su u posljednjem revanš meču baraža, nakon susreta bez golova prije tri dana u Solni, deklasirali Republiku Irsku u Dablinu – 5:1 (2:1).

Poslije samo šest minuta igre, pred više od 50.000 ljudi na stadionu Aviva, nikako nije djelovalo da će gosti ovako ubjedljivo slaviti, jer je Šejn Dafi iskoristio smušenost odbrane Danske i donio rano vođstvo domaćima.

Ipak, Danci su odmah preuzeli kontrolu i počeli da napadaju u talasima, da bi u 29. minutu Andreas Kristensen uz dosta sreće donio izjednačenje.

Svega tri minuta kasnije uslijedio je novi šok – kada je Kristijan Eriksen postigao prvi pogodak, divnim udarcem, pod prečku, sa ivice kaznenog poslije školske kontre.

Pokušala je ekipa Martina O'Nila da se trgne, isto je željela i na startu nastavka, ali je uslijedio novi hladan tuš u režiji fenomenalnog veziste Totenhem Hotspura.

Ovoga puta mu je Pione Sisto lijepo odložio loptu na kapici kaznenog, a ovaj lijevom nogom pogodio dalji ugao. Sve je i definitivno bilo gotovo desetak minuta kasnije, u 63. minutu Eriksen kompletira het-trik, poslije poklona indisponiranih domaćina, da bi konačan rezutlat postavio rezervista Niklas Bentner iz penala u 90.

Danska će peti put u istoriji igrati na Mundijalu.

Preostala dva učesnika Mundijala biće poznata u četvrtak rano ujutru, pošto će Australija dočekati Honduras u srijedu od 10.00 u Sindeju, nakon meča bez golova, a u noći istog dana Peru će biti domaćin Novom Zelandu od 03:15, gdje takođe nije bilo pogodaka u prvih 90 minuta fudbala.

Žrijeb za grupnu fazu na programu je prvog dana decembra u moskovskom Kremlju.

Portal Analitika