Turizam

Uskoro sanacija „Novosadske plaže“ u Igalu

Rekonstrukcija dijela „Novosadske plaže“ u Igalu trebalo bi da počne do kraja sedmice, a radove će izvoditi barska kompanija Đokić group, koja je i ranije angažovana na rekonstrukciji dijela Šetališta pet Danica, od Galeba do kompleksa „Raffaello“.
Uskoro sanacija „Novosadske plaže“ u Igalu
Radio JadranIzvor

Kako su Radiju Jadran saopštili iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, izvođač je u posao uveden još 6. novembra. Međutim, zbog loših vremenskih uslova nije mogao početi sa radovima.

- U planu je adaptacija odnosno popravka završnog sloja betona. Građevinski materijal je već dopremljen, a radovi će početi po stabilizovanju vremenskih prilika. Trebalo bi da traju 20 dana - pojasnili su iz Morskog dobra.

Ranije su kazali da je u Planu korišćenja sredstava za 2017. godinu opredijelili 20.000 eura za sanaciju ovog kupališta.

Dio pomenutog kupališta je već više od godinu urušeno i uleglo. Oko devastiranog dijela plaže postavljena je zaštitna ograda, sa tablom „Oprez – plaža nije za korišćenje“. Jaki udari valova tokom prošle zime „zdrobili“ su dio betonskog kupališta, pa se odvaljene betonske ploče dijelom još drže za ostatak plaže, a dijelom su u moru. Budući da u ovakvom stanju nije reprezentativno, niti bezbjedno za korišćenje, ovoga ljeta nije moglo biti ponuđeno u zakup.

Portal Analitika