Politika

Šaranović: Vaša kritika pokazuje da ste se prepoznali

Predsjednik Mladih demokrata Danilo Šaranović reagovao je danas na saopštenje Demokratske partije socijalista koje potpisuje predsjednik Savjeta mladih Nikola Pešić, u kome se navodi da je „svojim novim video uratkom Aleksa Bečić je dokazao da ne samo što je falsifikator svoje biografije, već je i plagijator spotova aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“. 
Šaranović: Vaša kritika pokazuje da ste se prepoznali
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje predsjednika Mladih demokrata prenosimo integralno.

Pešiću, zarobljena mladosti, kontradikcijo funkcije koju pokrivaš, tvoj idol Đukanović, njegovi zamjenici, a tvoji učitelji šef OKG Marović i crna kutija Marković, i svi njihovi sljedbenici u posljednjih 27 godina dali su nam povoda, dali su nam scenografiju, dali su nam ambijent u kojem se najbolje snalazite, u kojem vaše sjeme razdora, koje sijete gdje god da mrdnete, daje „najbolji“ proizvod. U nekoliko desetina sekundi spot je sublimirao sve vaše laži, konvertitstva, perfidije i malicioznosti duge trideset godina. Obesmislio je vaše aktuelno političko djelovanje i sve vaše podmetačine i manipulacije. I upravo je to najveća satisfakcija u političkoj borbi - kada vaši najžešći politički protivnici svojim djelovanjem potvrđuju vaše stavove, predloge i upozorenja.

Vaša posljednja licemjerna kritika našeg predizbornog spota, koja je samo mali dio debelih tomova sabranih djela pamfletizma, pokazuje da ste se prepoznali. I nije vam bilo teško. Nepogrešivo smo nacrtali rezultat vaših udbaških smicalica i scenarija, kojima se želi pokriti vaš neslavni politički put. U samo jednom minutu, sa fenomenalnom ekipom, prikazali smo komunističku ideologiju iz koje ste potekli, četničku u koju ste se konvertovali samo nekoliko godina posle, brato-svađalačku manipulaciju koju ste doveli do savršenstva, zarad vlasti i zbog ličnog interesa, sve do vaših predizbornih kriminalnih aktivnosti oličenih u selotejp lijepljenju, video i foto montažama, širenju laži o funkcionerima Demokrata, pokušavajući da nas predstavite onako kako bi vama najviše odgovaralo Ali, avaj, toliko ste kreativni da vas razobličismo u 64 sekunde.

Nije vam lako. Znate da je dovoljno da građani samo malo bolje naćule uši i čuju aktere prepirke u spotu, pa da im se pred očima stvore članovi vaših šaptačkih divizija po kafanama i berbernicama ili statusi i fotomontaže na stranicama društvenih mreža koje uređuju ljudi od najvećeg povjerenja tvog idola, Đukanovića, a koji sjede u kabinetu tvog učitelja Markovića.

Sve ovo samo u jednom minutu i već kukate. Šta ćete da radite kada stvorimo politički ambijent da institucije mogu slobodno da rade svoj posao u skladu sa zakonom, pa sva vaša nepočinstva dođu pod udar pravde i zakona? Bolje da ste umjesto izmišljene fabrike čokolade, predložili otvaranje psihijatrijske bolnice - ako je suditi po vašem ideologu, biće sindroma depresije i anksioznosti od sudskih procesa.

I opet „lopov na ulici viče držite lopova“. Pa upravo ste vi najveći plagijatori i falsifikatori. Pešiću, kako je Vlahovićkoj u Rimu? Plašimo se da će tamo teško odoljeti zapisima od prije nekoliko hiljada godina. Da možda Rakočević, u međuvremenu, nije naučio da nije lijepo krasti intelektualnu svojinu? Jesu li kurikularni programi osvanuli sa makar jednom rečenicom koja nije doslovce prepisana od susjeda? I, na kraju, kad već pominjete Vučića, da li Cetinje pobjeđuje ili pobeđuje? 

Portal Analitika