Crna hronika

BUJIĆ: Petronijević blizak Kremlju

Suđenje za pokušaj terorizma obilježeno je brojnim pokušajima opstrukcije sa adresa advokata odbrane. Iako su i okrivljeni i njihovi branioci najavljivali da jedva čekaju početak procesa, kako bi optužnicu „razbili u paramparčad“, crnogorska javnost svjedoči suprotnom. Pa tako i optuženi i njihovi zastupnici ne biraju sredstva da odgađaju suđenje, odugovlače ispitivanja svjedoka, a očigledno nepovoljan razvoj procesa po njih, rezultira time da se bave raznim ometanjima, u nadi da će nekako ipak pomoći optuženima.
BUJIĆ: Petronijević blizak Kremlju
Pink MIzvor

Dio javnosti tumači da je pokušaj advokata Gorana Petronijevića očajnički, jer je hvatajući se za slamku, pokušao da u predmet na silu uvede izvjesnog Vencislava Bujića. Njega je branilac Bratislava Dikića pokušao da nametne svjedoku saradniku Saši Sinđeliću, iako se ta osoba ni ne pominje u predmetu.

Bujić se javio PinkM-u i kazao da se ponašanje advokata Gorana Peronijevića može nazvati, kako kaže, samo “pokušajem šibicarenja”!

– Tkz. advokatu Petronijeviću nije mjesto u sudu. To je ličnost koja je poznata da je tijesno sarađivala sa optuženim Dikićem, prema tome ne vidim da je podoban kao advokat. Ja sa tim slučajem terora i krvoprolića nemam ništa, imaju optuženi koji su u sudu. Pokušavaju mene, kao nekoga ko je proNATO i ko piše o zloćudnom uticaju Kremlja na Balkan, da diskredituju – kazao je Bujić.

Bujić dodaje i da je zapanjen količinom neprofesionalnosti, provokаtivnim i sugestivnim pitаnjima, koja su se u sudnici mogla čuti od Petronijevića. Vrhunac je, navodi, Petronijevićevo pitаnje upućeno Sinđeliću „Dа li su Edi i Vencislаv Bujić isto lice?”.

– To je nevjerovatno drska i bezobrazna provokacija i ja se divim toleranciji crnogorskog suda jer je očigledno da je taj tkz. advokat Petronijević u bliskim odnosima sa optuženima za terorizam i da on vrši tako opstrukciju suda – rekao je Bujić.

Komentarišući za PinkM kako kaže, manipulativna pitanja Petronijevića, Bujić dodaje i da je nevjerovatna podudarnost u tvrdnjama optuženog Nemanje Ristića i onog što u sudnici prezentuje Petronijević.

– Meni Nemanja Ristić već nekoliko mjeseci upućuje prijetnje na FB i morao sam da ga blokiram zbog toga, a ono što je on pisao još odavno- ti i Sinđelić ste organizovali lažni državni udar, vi ste, sad vidim da isto to pokušava taj tkz. advokat Petronijević, da progura tu ideju. Znači da su Nemanja Ristić i tkz. advokat Petronijević u nekoj vezi, čim Ristić unaprijed zna ono što je Petronijević izgovorio u sudu. Očigledno je da je ruska strana, Kremlj, umiješala tu svoje prste, to su praktično agenti stranog uticaja, i to je veoma čudno da čovjek blizak takvima sjedi u sudnici i glumi advokata – rekao je Bujić.

Portal Analitika