Crna hronika

Ne postoji nijedan dokaz koji povezuje DF sa kriminalnim radnjama

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je da u dokazima koje je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) priložilo Višem sudu prilikom podizanja optužnice za terorizam, ne postoji ništa što povezuje lidere tog političkog saveza sa bilo kakvom kriminalnom radnjom.
Ne postoji nijedan dokaz koji povezuje DF sa kriminalnim radnjama
Nikola Dragaš
Nikola DragašAutor
Portal AnalitikaIzvor

- Tamo samo postoje određeni falsifikati koje smo nedavno vidjeli na portalu IN4S, a koji se odnose na produžavanje pritvora Mihailu Čađenoviću na osnovu lažne registarske tablice automobila, sa kojom Čađenović nije imao nikakve veze. To su radili specijalni tužioci Katnić i Čađenović – rekao je Mandić na konferenciji za medije i dodao da se u nastavku sudskog procesa mogu pojaviti novi falsifikati.

- Danas možete da optužite bilo koga za bilo šta, dovoljno je samo da se pojavi fiktivni Edi – istakao je jedan od lidera Fronta.

Upitan da li će pismo ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se navodi da se u Crnoj Gori vodi montiran proces, pomoći ili odmoći funkcionerima DF-a, Mandić je odgovorio da cilj pisma nije ni da pomogne ni da odmogne, već „da kaže da je priča o državnom udaru građena na lažima“.

- Sada se kroz priču o sudskom procesu pokušavaju zaplašiti svi protivnici NATO saveza – podvlači on.

DSS podržao DF: Zastrašivanje Srba u Crnoj Gori

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović kazao je da je suđenje optuženima za pokušaj terozima „lakrdija koja služi za zastrašivanje Srba u Crnoj Gori“.

On je na zajedničkoj konferenciji za medije sa Mandićem saopštio da je došao u Podgoricu da pruži podršku liderima DF-a i svim nevino optuženim ljudima.

- Pokrenućemo ovo pitanje u Beogradu, jer se tamo o ovome ništa ne čuje. Govorićemo u srpskim medijima, pisati tekstove, po povratku organizovati pres... Moramo da objasnimo da je ovo skandal – naveo je Jovanović.

1411jovanovic

Suđenje za pokušaj terorizma je, prema njegovim riječima, sramota za svakog državljanina Crne Gore.  

- Sve bi bilo komično da nije ozbiljno. Režim Mila Đukanovića koji je spreman da pravi farsu, može da ode i dalje – da nevino osudi ljude – poručio je predsjednik DSS-a.

Predsjednik Političkog savjete te stranke Miloš Ković smatra da se u Crnoj Gori događa represija države nad njenim građanima.

- Učinićemo sve da se sazna za ovu sramotu u Crnoj Gori. Ne podsjeća li nas ovo na 1907. godinu i „Bombašku aferu“? Iza ovog progona stoje zemlje EU i NATO pakta – napominje Ković.  

Član Političkog savjeta DSS-a Vladimir Božović kaže da ga u slučaju „državni udar“ najviše pogađa „nepismenost u elementarnom i pravničkom smislu“. Poručuje da je odbrana ljudi optuženih u tom slučaju „odbrana legitimnog otpora“.

Foto: Ivana Božović

Portal Analitika