Zabava

U Hrvatskoj "bjesni rat" zbog bivšeg muža Ivane Tramp

U Hrvatskoj bijesni rat za milionsko nasljedstvo Rikarda Mazukelija, bivšeg muža Ivane Tramp.
U Hrvatskoj "bjesni rat" zbog bivšeg muža Ivane Tramp
Portal AnalitikaIzvor

U poslednjih mjesec i po dana u Splitu se vodi bespoštedni rat za milionsko nasljedstvo italijanskog bogataša Rikarda Mazukelija, najpoznatijeg po kratkom braku iz sredine devedesetih godina sa milionerkom Ivanom Tramp, prvom ženom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Mazukeli je posljednjih 16 godina živio u Hrvatskoj, gdje je kupio niz vrijednih nekretnina. Mazukeli je sredinom septembra osjetio srčane probleme i iznenada je preminuo 22. septembra. 

Kako je smrt nastupila iznenada, samo desetak dana ranije u društvu prijatelja je šetao po splitskoj rivi, nije ostavio testament, piše hrvatski "Jutarnji list".

U trenutku smrti u Splitu je posjedovao dvoetažni stan od 250 kvadrata, poslovni prostor, apartman od 43 kvadrata i još nekoliko stanova i apartmana u strogom centru grada. Imao je još nekoliko nekretnina u Hrvatskoj, 150 hektara zemlje, kao i gliser od devet metara i više automobila, od kojih je jedan džip "hamer" i "rols rojs" sa britanskim oznakama.

Pravo na nasljedstvo trebalo bi da ima njegov sin jedinac iz prvog braka, Fedele Mazukeli (51), ali su se u rat za nasljeđe uključili i Fedelova majka, Stilijana Stela Metaksa, i njegov stric, Alberto Mazukeli, piše hrvatski list.

Alberto Mazukeli je od 1993. godine vodio u Africi porodičnu firmu koju mu je prepustio stariji brat Rikardo, ali je 2004. godine kupio prvi stan u Splitu i godinama je bio u sve lošijim odnosima sa bratom.

Stela Metaksa bila je u braku sa Rikardom 22 godine, sa kojim je živjela u raskošnim kućama u Zambiji i u Londonu, gdje je sa 28 godina imala kratku karijeru modela. Njihov sin Fedele, bankar i finansijski stručnjak, trajno boravi u Grčkoj.

Portal Analitika