Rukomet

Kažnjene za greške

Umjesto da ih pobjeda protiv lidera Meca podigne i sa više sigurnosti odigraju meč sezone u Njemačkoj, rukometašice Budućnosti od 28. minuta su stale i Bitighajmu dozvolile najjačim oružjem da razbije do tada snažan odbrambeni zid. Budućnost je, bez obzira na neiskustvo i manji igrački staž, naspram najiskusnijeg rivala u grupi D, u 23. minutu propustila šansu da ode na „plus 4“, a deset minuta kasnije praktično potpisala kapitulaciju (14:10).
Kažnjene za greške
ArenaIzvor

Iskazano nesnalaženje protiv nekih igračica iz drugog plana, prije toga na klupu poslale najbolje, direktno je uticalo na poraz od šest golova razlike. Iste greške „Plave“ su dominirale, do potpunog pada koncentracije u defanzivi krajem poluvremena, a podnošljivi minus održavala, neočekivano, krila Bitighajma. 

Dinamična odbrana, uspješno čitanje akcija, uticalo je na loš osjećaj (osim krila) kompletne ekipe, što je „plavima“ dalo potrebnu dozu sigurnosti u odnosu na vidljiv grč od starta u ofanzivi. Domaći tim do 13. minuta dao je dva gola, u posljednjih osam prvog poluvremena sedam, a serijamom od 6:0 (od 28. do 32. minuta) stigao do ogromne zalihe, koja ih je približila plasmanu u gavnu rundu Lige šampiona. Uspjele su „plave“ nekoliko puta da se približe, ali česta isključenja, ubrzala su poraz i dovela Budućnost u nezavidan položaj. Za plasman u glavnu fazu potreban je remi ili pobjeda u subotu sa Vajpersom .

 Norveški tim je kroz kvalifikacije stigao u grupu D i kao domaćin nanio najubjedljiviji (dest golova razlike) poraz rukometašicama Budućnosti. - Do subote moramo da pronađemo recept za Norvežanke, a ono što je baš za jednu dobru, duboku analizu je učinak, većim dijelom u gostima. 

Ono što je bilo dobro je kvalitetan ulazak u meč u fazi odbrane i prepoznavanje situacija. Praktično smo njihove najbolje igrače poslali na klupu. Nesigurnost kod obje Đine bila je objektivna. Jauković nije trenirala do same utakmice, Malović je imala problem zbog zadnje lože, što se odrazilo na učinak. Iz nekvalitetnog treninga teško je bilo odraditi dobru utakmicu protiv kvalitetne ekipe, koja je to potvrdila - istakao je trener Dragan Adžić. 

Napadačke sposobnosti najmlađe ekipe u Ligi šampiona nijesu upitne, ali je za brigu ponovo veliki broj promašaja iz čistih situacija. Tehničke greške, neiznuđene najviše, se ponavljaju. - Grč se od početka osjećao u fazi napada i on je za brigu. Protiv Meca ga nijesmo prenijeli na fazu odbrane i uspjeli smo da privedemo kraju utakmicu kako treba. Ali, u Njemačkoj nijesmo uspjeli da razigramo igrače tokom meča. Nesigurnost se prenijela u odbranu, koja od 25. minuta nije bila na nivou, sa fokusom i koncentracijom. Nijesmo odgovorili onako kako možemo. 

Domaći zadatak 

Možda će zvučati čudno, jer je rukomet, ipak sport kolektiva, ali „plavima“ je „glave došla“, nakon odmora, Naidzinavičus. Pogađala je kad je htjela i bez problema sa sedam golova od drugog poluvremena, od ukupno timskih 15, vodila Njemice do glavne faze. - Ona jeste po učinku najbolji igrač. Ali, generalno, slab osjećaj u odbani je posljedica našeg grča i nesprovođenja stvari. 

U svakom slučaju, ovo je bilo još jedno iskustvo i potvrda da još nijesmo spremni za kvalitetnu igru u gostima i nešto na čemu moramo raditi u narednom periodu. Do subote će se ozbiljno I emeljno ući u problematiku, ali samo oko Vajpersa. Norveški tim, sa rasloloženom sa gola Lunde, zadao je domaći zadatak. - Očekuje nas teška, trenažna i bitna nedjelja, nadam se da ćemo imati snage da se izdignemo nakon ovakvog meča. Vjerujem da ćemo značajno bolje odigrati sa Vajpersom kod kuće i da ćemo se plasirati u glavnu fazu. Iz ovog stanja samo zajedno jači možemo da izađemo i, vjerujem, potvrdimo kvalitet za glavnu fazu LŠ. Vremena nema previše, ali ono što je najvažnije je da oporavimo igrače, da dočekaju zdravi posljednji meč u ovoj fazi. Uradićemo sve da imamo dobru nedjelju.

Portal Analitika