Crna hronika

Podgorica: Prevarom sa tuđeg računa prisvojio 760.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog da je počinilo krivično djelo prevara - saopšteno je iz Uprave policije.
Podgorica: Prevarom sa tuđeg računa prisvojio 760.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

''Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.V. (57) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo prevara'', navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, R.V. se sumnjiči da je u četiri navrata podizao gotovinu.

''On je, kako se sumnja, ovo krivčno djelo počinio na način što je u periodu od 16.07.2014. do 18.08.2014. godine, u četiri navrata podizao gotovinu u ukupnom iznosu od 760.000 eura. On je, sumnja se, ovu sumu novca podigao koristeći falsifikovani pasoš Ruske Federacije koji je glasio na ime V.E.K, ruskog državljanina a koji je inače vlasnik novca i predmetnog računa kod CKB banke u Podgorici sa kojeg je osumnjičeni podizao novac'', ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, osumnjičeni je identifikovan koordiniranim aktivnostima policije, tužilaštva i nadležnih službi iz regiona. 

''O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio da se protiv R.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika