Fudbal

Bufon: Možemo da se vratimo

Šveđani su prije tri dana šokirali Italiju kada su na domaćem terenu savladali ''Azure'' rezultatom 1:0. Italijani osjećaju pritisak ali legendarni Đanluiđi Bufon smatra da mogu da se vrate i da se plasiraju na mundijal.
Bufon: Možemo da se vratimo
Portal AnalitikaIzvor

Bio bi to pravi smak svijeta da se fudbalska reprezentacija Italije ne plasira na Svjetsko prvenstvo, naročito uzevši u obzir da je ovaj četvorostruki prvak aktivan učesnik još od 1958. godine. 

Dvomeč sa Švedskom rješavaće se na San Siru a Italijani sa makar 2-0 bi obezbijedili direktan plasman bez penala. Legendarni golman Italije Đanluiđi Bufon osjeća pritisak ali smatra da imaju šansu da se vrate i preokrenu rezultat.

''Ovo su trenutci velikog pritiska naročito ako uzmemo u obzir šta je naš cilj. Odgovornost je velika ali imamo šansu da se vratimo i naporno radimo kako bi to ostvarili. Znamo da je ovo jako bitna utakmica, važna kako za nas tako za čitavu naciju i fudbalsku istoriju koju imaju Italijani'', kazao je Bufon na pres konferenciji povodom večerašnjeg revanša.

Švedska je na domaćem terenu pobijedila 1-0 a večerašnji duel na San Siru počinje u 20:45.

Portal Analitika