Crna hronika

Dvojica uhapšena na trajektu zbog pokušaja dilovanja heroina

Dvojica Hercegnovljana uhapšena su u subotu na trajektu Lepetane - Kamenari zbog pokušaja dilovanja heroina, a kod njih je pronađeno 52,9 grama ove droge, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Dvojica uhapšena na trajektu zbog pokušaja dilovanja heroina
Portal AnalitikaIzvor

Kako su precizirali, policija je oko15 časova, na trajektu iz Tivta ka Herceg Novom, zaustavila putničko motorno vozilo "VW Golf III", hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.L. (31) iz Herceg Novog, dok se na suvozačevom mjestu nalazio njegov sugrađanin M.N. (34).

- Postupajući po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres motornog vozila i tom prilikom su pronađena i oduzeta dva pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne težine 52,9 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorci koji je naložio da se M.N. i M.L. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - navode iz Uprave policije.

Oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika