Fudbal

Preminuo doskorašnji član uprave FK Lovćen Vaso Vujović

Na Cetinju je, u 71. godini, nakon kraće i teže bolesti preminuo dugogodišnji fudbalski sudija, sportski radnik i doskorašnji član uprave Fudbalskog kluba "Lovćen", Vaso - Noko Vujović.
Preminuo doskorašnji član uprave FK Lovćen Vaso Vujović
Portal AnalitikaIzvor

- Bio je među najcjenjenijim arbitrima Prve fudbalske lige SFR Jugoslavije, a sudio je neke od najznačajnijih utakmica u istoriji jugoslovenskog fudbala. Po završetku karijere, ostao je u sportu. Prvo radeći u sudijskim organizacijama, a potom se posvetivši klubu iz svog grada. Tako je bio i član rukovodstva FK “Lovćen”, i to u vrijeme kada je klub osvojio Kup Crne Gore 2014. godine i izborio prvi plasman u evropska takmičenja. Istovremeno, Vujović je bio i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore. Tokom čitave karijere, Vujović je neumorno radio u cilju boljitka cetinjskog i crnogorskog fudbala - saopšteno je iz FK “Lovćen”.

Vujović je, inače, prvi internacionalni fudbalski sudija iz Crne Gore. Među dostignućima iz njegove fudbalske karijere je i činjenica da je bio član mlade reprezentacije SR Crne Gore.

Takođe, čitaoci "Cetinjskog lista" izabrali su 1988. godine Vujovića za najboljeg lijevog beka u istoriji "Lovćena" - čime je zavrijedio mjesto u postavi najboljih 11 igrača u istoriji kluba.

Fudbalski klub “Lovćen” sjutra će, povodom smrti Vasa - Noka Vujovića, organizovati komemorativnu sjednicu, koja će, sa početkom u 10 časova, biti održana u sali Skupštine Prijestonice Cetinje.

Foto: cetinjskilist.com

Portal Analitika