Crna hronika

Na mazgi šverovao dva džaka skanka

Službenici odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, vršeći redovne poslove nadzora državne granice pronašli su oko 33,5 kilograma skanka, kojeg je nepoznata osoba na mazgi pokušala da prokrijumčari u Crnu Goru.
Na mazgi šverovao dva džaka skanka
Portal AnalitikaIzvor

Policija je juče u mjestru Poprati na pjesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz pravca Albanije u Crnu Goru postavila zasjedu.

Oko 5.30 časova primjetili su osobu koja se kreće pješačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dva džaka. Osumnjičeni, koji je za sada nepoznat, čim je vidio policiju pobjegao je prema Albaniji.

O događaju su obaviješteni službenici policije Republike Albanije.

Pregledom terena policajci su pronašli dva džaka u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 33,5 kilograma.

Opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz policije.

Oni dodaju da se preduzimaju intenzivne mjere i radnje, u saradnji sa policijom Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i hapšenja osumnjičenog za ovo krivično djelo.

 

Portal Analitika