Društvo

Manifestacija „Slovenački dan u Crnoj Gori“

Slovenački poslovni klub u Crnoj Gori i Ambasada Republike Slovenije u Podgorici organizuju manifestaciju "Slovenački dan u Crnoj Gori", koja će se održati 11. i 12. novembra, u periodu od 10 do 17 časova, ispred tržnog centra Delta City u Podgorici.
Manifestacija „Slovenački dan u Crnoj Gori“
Portal AnalitikaIzvor

Tokom dva dana trajanja manifestacije „Slovenački dan u Crnoj Gori“ podgorički mališani imaju priliku da se upoznaju sa najpopularnijim sportovima u Sloveniji. Manifestacija u svom programu sadrži prezentaciju Mini Planice - ski skakaonice za djecu i FIBA 3x3 turnir u basketu za mlađe kategorije.

 Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Mitja Močnik je na otvaranju manifestacije kazao da „Mini Planica“ izaziva veliko interesovanje gdje god da se pojavi.

„Projekat „Mini Planica“ predstavlja inovativan način učenja i promocije smučarskih skokova, pa vjerujem da će izazvati veliko interesovanje u Crnoj Gori u kojoj, ima puno skijaša i ljudi koji gledaju ski skokove. Košarkaški turnir 3x3 je najpopularniji urbani sport na svijetu, a 3x3 košarka je ove godine zvanično postala olimpijska disciplina, pa ćemo basket gledati na Igrama u Tokiju 2020. godine.“

Suorganizator ove dvodnevne manifestacije je Slovenački poslovni klub u Crnoj Gori, a predsjednik ovog Kluba i izvršni direktor Sava osiguranja Nebojša Šćekić je pozvao roditelje da dovedu djecu da osjete kako izgledaju ski skokovi.

„Ovo je drugo predstavljanje „Mini Planice“ u Crnoj Gori. Zajedno sa slovenačkom ambasadom, želimo da ovaj događaj preraste u tradiciju. Na programu „Slovenačkog dana u Crnoj Gori“ naći će se i 3x3 turniri za dječake i djevojčice, kao i razna takmičenja za publiku, za čije smo pobjednike spremili vrijedne novčane i sponzorske nagrade. Sve učesnike će u pauzama između mečeva zabavljati akrobate i plesači.“

Slovenački poslovni klub je asocijacija osnovana 2007. godine, sa ciljem unapređenja poslovne saradnje članova Udruženja sa poslovnim subjektima i asocijacijama u Crnoj Gori i Sloveniji.

 

Portal Analitika