Politika

LP: Odluka o kandidatu nakon raspisivanja izbora

Liberalna partija (LP) će, kada budu raspisani predsjednički izbori, donijeti odluku hoće li imati predsjedničkog kandidata ili će podržati nekog od kandidata koji su bliski programu partije i podržavaju procrnogorski evroatlantski kurs, saopštio je lider stranke Andrija Popović.
LP: Odluka o kandidatu nakon raspisivanja izbora
Portal AnalitikaIzvor

„Iako je po nadležnostima koje ima predsjednik Crne Gore to uglavnom protokolarna funkcija za našu državu je veoma značajna jer još uvijek nemamo izgrađen demokratski sistem, pa moć ličnosti odnosi prevagu nad snagom institucija i ustavno podjelom vlasti“, kazao je Popović agenciji MINA.

Na pitanje da li će LP, ukoliko ne bude imala svog kandidata, podržati kandidata Demokratske partije ili nekog drugog, Popović je rekao da zasada ne zna kako će se LP odnijeti prema tome.

„Može se desiti da se, ako mi ne budemo imali kandidata, pojavi vanstranačka ličnost koja je na našem kursu i takvu ličnost bi podražili“, poručio je Popović.

On je podsjetio da je izborna konvencija LP završena prije desetak dana, da su izabrani organi, ali da nijesu do kraja konstituisani.

„Zbog toga će nam trebati malo vremena, ali u svakom slučaj odluku o našem kandidatu ili podršci donijećemo do Nove godine“, zaključio je Popović.

Portal Analitika