Politika

Lavrov: Suđenje za cilj ima pojačanje antiruske histerije u CG

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da se protiv lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića vodi montirani politički proces, prepun "tužilačkih apsurdnosti i nekonzistentnih optužbi, a sve u cilju pojačavanja antiruske histerije u Crnoj Gori". Lavrov je to, kako su saopštili iz DF-a, kazao u ruskoj Dumi odgovarajući na pitanje predsjednik partije “Rodina” Alekseju Žuravljovu.
Lavrov: Suđenje za cilj ima pojačanje antiruske histerije u CG
Portal AnalitikaIzvor

“Takođe, u odgovoru je jasno negirana bilo kakva umiješanost Rusije u organizovanju nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori, koje su rezultat neutemeljenih i tendencioznih tvrdnji zvanične Podgorice i njenih stranih mentora”, saopšteno je iz DF-a.

Kako navodi DF-a, Lavrov je kazao da optuženi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov nikad nijesu bili hapšeni ili privođeni na teritoriji Srbije, Crne Gore ili bilo koje druge države.

“Imajući u vidu ovaj javno prezentovani podatak zvaničnih organa Ruske Federacije, optužnica Milivoja Katnića zasnovana na navodnom hapšenju, a zatim volšebnom oslobađanju Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, ne samo da je razbijena, već bi trebalo da rezultira ozbiljnim krivičnim sankcijama prema specijalnom državnom tužiocu. Upravo je Milivoje Katnić optužnicu u slučaju tzv. državni udar bazirao na navodnim hapšenjima Šišmakova i Popova od strane organa Republike Srbije, svjesno obmanjujući ne samo crnogorsku javnost, već i Viši sud”, poručuju iz DF-a.

lavarov

Pozivaju specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da objavi službenu zabilješku o privođenju i zapisnik o saslušanju Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova.

“Pozivamo i nadležne organe u Srbiji da objave zapisnik o saslušanju Šišmakova i Popova na koji se sve vrijeme poziva Milivoje Katnić”, poručuju iz DF-a.

Kažu i da ovih informacija nemaju dilemu da više nije dovoljno smijeniti Milivoja Katnića.

“Već da on u skladu sa Krivičnim zakonikom mora odgovarati zbog zloupotrebe službenog polažaja, pomaganja u izvršenju krivičnog djela, ometanja pravde i uklanjanja tragova u dužem vremenskom periodu. A taj dan se približava, Milivoje!”, poručuju iz DF-a.

Portal Analitika