Rukomet

Odbranom brišu minuse

Dijana Ujkić poručuje da je promašaji neće pokolebati, ima podrš- ku, stvara šanse. Ali, još ne ide. Ne onako kako želi. Budućnosti i reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u decembru potrebna je najbolja Dijana, desno krilo.
Odbranom brišu minuse
Portal AnalitikaIzvor

O njoj je svojevremeno rukometna legenda, Radmila Petrović, pričala kao o igra- ču ogromnog potencijala sa raznovrsnim šutevima. - Dobro se osjećam. Istina, nije baš prijatno bilo poslije promašaja i promašaja, ali ne padam. Idem dalje, šta da radim, moram - kazala je Ujkić pred put za Njemačku, gdje „plave“ u nedjelju igraju sa Bitighajmom pretposljednju utakmicu grupne faze Lige šampiona. Na predstojeći meč ljevoruka Dijana gleda ovako: - Baš smo se mnogo spremale za najbitniji duel grupne faze LŠ. U Njemačkoj, prije svega, želimo da prekinemo niz gostujućih poraza i približimo glavnoj fazi. Ciljamo je od prvog dana priprema.

Mislim da ćemo i uspjeti, uz određene pomake i nivo koji svaka od nas ima. Očekujemo jači Bitighajm, u svakom segmentu, maksimalno motivisanog, kojeg će publika gurati do kraja. Moraćemo da damo 100 posto. Opuštanje je zabranjeno. „Plave“ se nadaju da će sa istom energijom i jedinstvom u defanzivnim zadacima, iz prethodnog meča sa Mecom, pristupiti nedjeljnom rivalu. Još jednoj tipič- no napadačkoj ekipi. - Isključivo od nas zavisi rezultat, a odbrana nas može približiti cilju. Bitighajm se podigao u posljednje dvije pobjede. - Izgledaju, naravno, bolje. Sa pobjedama su vratili samopouzdanje. Mnogi su ih, poslije poraza u Podgorici, otpisali od glavne faze, a samo sedmicu kasnije pokazali su nešto novo. Trenutno su u odličnoj formi, željni da vrate dug.

Reprezentativka Budućnosti vjeruje u manji broj tehničkih grešaka, visok procenat šuta iz čistih situacija. - Sve je do glave. Buduć- nost, kao najmlađi tim Lige šampiona, nema pritisak. Trener Adžić ponavlja: „promaši deset puta, samo igraj odbranu“. Istina, fali iskustva, a i golmani kojima šutiramo su vrhusnki. Eto, Holanđanka sa gola Bitighajma se razbranila, u posljednjoj utakmici odlična bila u šutevima sa krila. Pričala sam sa Itanom o njoj, o tome kako zna da navuče. Nadam se da ćemo biti pametnije od nje. Navijači, brinu li? - Samo ako smo fokusirani i slušamo trenera, buka nas neće poremetiti - zaključila je Ujkić. (arena)

Portal Analitika