Fudbal

Švedska jače sanja

Teško je zamisliti Mundijal bez Italije, ali put u Rusiju definitvno se iskomplikovao ,,azurima” nakon poraza u Solni, predgrađu Stokholma, u prvom meču baraža (1:0). Švedska je ostvarila rezultat kakav je željala - sačuvala je mrežu, a uspjela je da postigne gol. Heroj skandinavske selekcije bio je Jakob Johanson koji je pogodio metu četiri minuta nakon što je ušao sa klupe.
Švedska jače sanja
Portal AnalitikaIzvor

Sreća je bila na strani fudbalera grčkog AEK-a poslije čijeg šuta je lopta naišla na De Rosija, promijenila smjer i pravarila Điđija Bufona. Gosti su pokušali da uzvrate, imali su stativu, ali je domaćin čvrstim bedemom ispred svog gola odbio sve pokušaje Italije. - Sanjamo da igramo na Mundijalu. Nakon pobjede u prvom meču imamo prava da sanjamo još jače. Čeka nas mnogo težak revanš u ponedjeljak u Milanu, ali imamo svoj plan. Ovaj tim je dokazao da ima kvalitet - rekao je selektor Švedske Jane Anderson Irci se plaše Eriksena Danska je ključnu pobjedu na putu do baraža za Svjetsko prvenstvo ostvarila 5. oktobra u Podgorici. Savladala je Crnu Goru 1:0 i ostavila našu reprezentaciju na trećem mjestu.

U najavi večerašnjeg meča sa Republikom Irskom (od 20.45 u Kopenhagenu), Skandinavci su pominjali meč sa ,,sokolima“, ali ne ovaj u pretposljednjem kolu kvalifikacija, već onaj iz oktobra 2016. kada su poraženi 1:0.

Danci su imali samo tri boda iz isto toliko mečeva, ali od neuspjeha protiv Crne Gore do danas ne znaju za poraz. - Dugo sam gledao snimke i tražio odgovore iz meča sa Crnom Gorom na na- šem terenu, koji je bio veoma sličan duelu sa Jermenijom u kojem smo slavili 1:0. Crna Gora je imala dva šuta i postigla jedan gol. Ali, imao sam veliko povjerenje u igrače koji se nijesu predavali i vjerovali su da mogu do Mundijala. Postigli smo dobre rezultate u 2017, bili uspješni u finišu kvalifikacija. Sada ne želimo da propustimo ovu priliku - izjavio je selektor Age Hareide. Crnu Goru je iz igre za SP izbacio Kristijan Eriksen. Vezista Totenhema biće najveća prijetnja i za Irce.

- Propustili smo Mundijal 2014. i Euro 2016, definitivno ne želimo treće veliko takmičenje zaredom. Ne želimo da sjedimo kući i gledamo utakmice na televiziji. To je prilično dosadan način da se provede ljetnji odmor - izjavio je Eriksen. Najbolji danski igrač rekao je da ga ne opterećuje to hoće li Irci na sve načine pokušati da ga zaustave. S druge strane, selektor Republike Irske, Martin O'Nil, zna od koga im prijeti najveća opasnost, ali poručuje da je Danska snažan kolektiv. - Eriksen je postao važan za Dansku koliko Bejl za Vels. On je sigurno taj tip igrača. Mesi i Ronaldo su dva izvanredna igrača, iza njih je grupa fudbalera u kojoj su Bejl, Azar, Suarez, Nejmar...

Eriksen se u posljednjih godinu igrama za klub i reprezentaciju svrstao u tu kategoriju. Čak deset igrača Republike Irske bi u slučaju da dobije žuti karton propustilo revanš na domaćem terenu. - Doći do baraža je veliko dostignuće, ali Svjetsko prvenstvo je nešto drugo. Bilo bi fantastično ako bismo se plasirali, ali svakako da naš rival želi isto - dodao je O'Nil. (Arena)

Portal Analitika