Fudbal

Poruka za Čelsi i Inter: Vidal košta 50.000.000 eura!

Novi prelazni rok - nove priče o odlasku Artura Vidala iz Bajerna.
Poruka za Čelsi i Inter: Vidal košta 50.000.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

Sada je već postala standardna tema na transfer pijaci, a čini se da bi ova sezona mogla zaista i da bude posljednja za čileanskog vezistu u Minhenu. 

Njemački magazin Kiker preko svojih dobro obaviještenih izvora iz kluba saznaje da je Bajern odredio cijenu i da ona iznosi tačno 50.000.000 eura. 

To je, navodno, ozbiljno zaintrigiralo upravu Čelsija, koja se ovih dana ipak bavi odlaskom Majkla Emenala sa mjesta tehničkog direktora. Čovjek o kome se dugo pričalo da je desna ruka Romana Abramoviča i jedan od onih što vode glavnu riječ u Čelsiju kada je aktivnost na transfer pijaci u pitanju nedavno je podnio neopozivu ostavku, a kao potencijalni nasljednik pominje se klupska legenda - Frenk Lampard. 

Odavno je poznato da je Antonio Konte veliki poštovalac Vidalovih igračkih kvaliteta, koga je svojevremeno i doveo u Juventus i imali su fantastičnu saradnju. Italijanovim odlaskom uslijedio je i Vidalov transfer u Bajern. 

Konte dosad nije mogao da uđe u trku za potpis vjernog ratnika zbog toga što mu Emenalo i direktorka Marina Granovskaja nijesu dozvoljavali, ali bi poslije najnovijih dešavanja na Stamford Bridžu situacija mogla drastično da se promijeni. 

Ukoliko bi do zvanično dogovora i došlo, transfer ne bi bio realizovan prije ljeta. Ono što se promijenilo u Vidalovom slučaju jeste promjena trenera i sistema, pa bi tako ponuda od 50.000.000 eura ozbiljno natjerala klupsku upravu da razmisli o prodaji. 

Za Vidala se dugo interesuje i Inter.

Kicker

Foto: Daily Express

Portal Analitika