Crna hronika

Inspektor ranjen u pokušaju sprječavanja pljačke

Inspektor Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja podgoričke Uprave policije, Marko Drobnjak, ranjen je danas kada je pokušavao da spriječi razbojnika Draga Pajkovića (42) da otme torbu ženskoj osobi, saznaje Portal Analitika.
Inspektor ranjen u pokušaju sprječavanja pljačke
Portal AnalitikaIzvor

On je pokušao da spriječi Pajkovića koji je napao Podgoričanku i tom prilikom zadobio rane koje su mu nanesene nožem.

Prema informacijama Portal Analitika, Drobnjak nije dobio povrede opasne po život, pa je pušten na kućno liječenje

Policija traga za Pajkovićem.

- Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Podgorica raspolažu operativnim saznanjima o identitetu muškarca za kojeg postoje indicije da je danas nožem nanijeo povrede policijskom službeniku Marku Drobnjaku, kada je Drobnjak pokušao da ga sustigne odmah nakon razbojništva - saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

Drobnjak, preciziraju, nije bio na dužnosti kada je pokušao da sustigne počinioca razbojništva.

- Svojim postupkom pokazao je izuzetnu ličnu i profesionalnu hrabrost, jer je pokušao da uhvati počinica krivičnog djela i vrati oštećenoj novčanik od lica koje je imalo nož i koje ga je potom povrijedilo - preciziraju oni.

Naime, danas oko 15.20 časova Marko Drobnjak je na Bulevaru Save Kovačeviča u Podgorici, kako su naveli, pritekao u pomoć ženskoj osobi nad kojom je muškarac izvršio razbojništvo.

- Počinilac krivičnog djela je, naime, udario V. K. po ruci i njoj je ispao novčanik u kojem se nalazio novac. Počinilac je uzeo novčanik i krenuo da bježi, a policijski službenik Drobnjak koji je bio u blizini je reagovao i krenuo za njim u namjeri da ga sustigne. Počinilac krivičnog djela mu je tom prilikom nanijeo povrede nožem u predjelu nogu i pobjegao. Policijskom službeniku Drobnjaku je pružena medicinska pomoć. Povrede koje je zadobio, prema saznanjima kojima raspolažemo, nisu opasne po život.

- Službenici Centra bezbjednosti Podgorica intenzivno tragaju za licem čiji im je identitet poznat, a za kojeg postoje indicije da je počinio ovo krivično djelo i preduzimaju aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju događaja - navode iz Uprave policije.

Portal Analitika