Crna hronika

Lišen slobode maloljetnik osumnjičen za dvije teške krađe

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode H.B. (17) iz Podgorice, zbog sumnje da je u Podgorici počinio dva krivična djela teška krađa, i to jedno u julu 2014. a drugo u junu 2017. godine.
Lišen slobode maloljetnik osumnjičen za dvije teške krađe
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni je prvo krivično djelo, kako se sumnja, izvršio 18.07.2014. godine, na način što se tokom noći u društvu sa jednim licem, čiji je identitet policiji poznat a koje je u međuvremenu, u periodu od izvršenja ovog krivičnog djela do momenta podnošenja ove prijave, preminulo, popeo na krov noćnog kluba „Velvet“ koji se nalazi u Bokeška ulici, nakon čega je ušao u unutrašnjost prostorije kluba, izvršio premetačinu i iz registar kase otuđio sa ovim licem oko 50 eura, tri LCD televizora, hard disk od video nadzora, muzičku miksetu marke „Pioneer“ i veću količinu alkoholnog pića.

Drugo krivično djelo H.B. je, sumnja se, izvršio 27.06.2017. godine, na način što je provalio u kiosk „Tabacco S-Press-T 45“ koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, tako što je odvalio metalnu rešetku, zatim polomio staklo i ušao u unutrašnjost, gdje je izvršio premetačinu i iz registar kase otuđio 50 eura kao i veću količinu cigareta.

Oba krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući dobro urađenom kriminalističkom uviđaju, kojom prilikom su izuzeti tragovi papilarnih linija koji su izuzeti sa lica mjesta i upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Nakon dobijenog izvještaja o daktiloskopskom vještačenju potvrđene su sumnje da je H.B. počinio navedena krivična djela.

Od H.B. je u prostorijama CB Podgorica, u prisustvu njegovog roditelja i shodno zakonskim procedurama, uzeta izjava. On je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Portal Analitika