Politika

Radulović-Galip: Crna Gora i Azerbejdžan da ostvaruju saradnju na svim poljima

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske Serhatom Galipom i šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Anarom Adžamovim.
Radulović-Galip: Crna Gora i  Azerbejdžan da ostvaruju saradnju na svim poljima
Portal AnalitikaIzvor

Tokom susreta, ministar Radulović naveo je da je neophodno stvoriti administrativne olakšiceu cilju dodatnog privlačenja turista iz Azerbejdžana, sa čime se saglasio i gospodin Adžamov.Oni su takođe razgovarali i o projektu Portonovi, kao jednoj od najvećih i najznačajnijih investicija u našoj zemlji i njegovoj dinamici realizacije. 

Ističući uspjeh dosadašnjih odnosa i saradnje oni su se saglasili da je neophodno da Crna Gora i Azerbejdžan prošire saradnju nasvim poljima.  Takođe, bilo je riječi i o kandidaturi Bakua za domaćina Svjetske izložbe EXPO 2025. godine.Ministar Radulović pozdravio je kandidaturu, a gospodin Adžamov izrazio je uvjerenje da bi Baku bio u mogućnosti da organizuje ovaj veliki i značajan globalni događaj budući da taj grad već ima iskustva na polju organizovanja različitih manifestacija kroz činjenicu da je bio domaćin Evropskih igara, Globalnog foruma Alijanse civilizacija Ujedinjenih nacija te Formule1, itd. 

Takođe, ovim povodom, ambasador Republike Turske uputio je podršku kandidaturi Bakua. Gospodin Adžamov je ministra Radulovića informisao da su u toku pripreme za zvaničnu posjetu delegacije Crne Gore Azerbejdžanu, koja bi bila praćena organizacijom poslovnog foruma privrednika Crne Gore i Azerbejdžana. 

Portal Analitika