Košarka

Crnogorke sjutra sa Islandom počinju kvalifikacije za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Rejkjaviku sa Islandom utakmicu prvog kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.
Crnogorke sjutra sa Islandom počinju kvalifikacije za EP
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska reprezentacija start kvalifikacija dočekuje u izmijenjenom sastavu i bez nosioca igre posljednjih deset godina, Jelene Škerović i Ive Perovanović.

Kapiten Jelena Dubljević, kazala je da je crnogorska reprezentatcija na novom početku i da mora naći novi način igre.

"Sve igračice su svjesne da postoji velika odgovornost na njima i da samo kao ekipa možemo napraviti dobar rezultat", rekla je Dubljević.

Ona je, komentarišući rivala na startu kvalifikacija, podsjetila da je crnogorska reprezentacija igrala sa Islandom prije pet-šest godina i da tada nije imala problema.

"Svi dobro znaju da Island u ženskoj košarci ne znači mnogo. Međutim, naš najveći problem može da bude dužina puta – stvarno dugo putujemo i to može da na nama ostavi trag. Jesmo favoriti i to treba da pokažemo" kazala je Dubljević.

Krilo crnogorske reprezentacije, Milica Jovanović smatra da ukoliko žele pobjedu moraju se koncentrisati na sebe i svoju igru.

"Najbolje će biti da se koncentrišemo na sebe i svoju igru, da pokušamo da ispravimo greške sa prethodnog Evropskog prvenstva. Ne treba mnogo da vodimo računa o protivniku, poštujemo ga, ali najvažnije je da mi znamo šta hoćemo. Možemo da savladamo Island i krenemo pobjedom u kvalifikacije", kazala je Jovanović.

Crna Gora i Island odigraće treći međusobni duel, a prethodna dva pripala su crnogorskim košarkašicama.

U prvom duelu 10. septembra 2008. godine slavile su 92:72, dok su u drugom, 29. avgusta 2009. godine, trijumfovale 77:62.

Subotnji duel počeće u 17 sati.

Portal Analitika