Kultura

This Is Us, S02E07: Druge šanse

Iako Vilijamov sudija tvrdi da u tužnoj životnoj trci za najrazočarenijeg čovjeka zauzima drugo mjesto, poslije samo nekoliko rečenica osvaja prvo u našim srcima.
This Is Us, S02E07: Druge šanse
Portal AnalitikaIzvor

Koliko često koristimo druge šanse? To je glavna tema posljednje epizode serije „This Is Us“. Već znate da će biti suza, zar ne?

Sedma epizoda je knjiški primjer onoga što serijal radi najbolje. Predstavi lika, upozna nas sa njegovom pričom i onda se vrati na isti trenutak, ali iz drugog ugla koji izazove takav rolerkoster emocija da…izgubite pojam o svemu i samo želite dobar zagrljaj.

Početak prikazuje kroz šta su prošliDžek i Rebeka, kada su usvajali Rendala. Zatim u sadašnjosti gledamo Dežin susret sa biološkom majkom i Tobija koji prosi Kejt (opet) nakon razgovora sa Džekovom urnom i oblačenja četiri duksa. Jeste, opet vam je neštoupalo u oko.

Da stvar bude gora, Kevin pada još niže. Pokušava da učini pravu stvar, ali se gubi od straha da nije dovoljno dobar za Sofi. Umjesto Kevina koji kleči sa prstenom u ruci, Sofi dobija „praznu ljusku“. Teško je i pomisliti da neko drugi može da ukrade ovu epizodu. Osim naravno, Vilijama. Znali ste čim se pojavio da će epizoda biti posebna!

Ali ne, opet griješite. Čovjek koji osvaja nije Vilijam, već njegov sudija. Iako tvrdi da u tužnoj životnoj trci za najrazočarenijeg čovjeka zauzima drugo mjesto, poslije samo nekoliko rečenica upućenih Vilijamuosvajaprvou našim srcima. Njegove riječi o teškim odlukama koje svakodnevno donosi, znajući da je nekome možda uništio život vraćaju u surovu realnost.

Poslije 42 minuta ostajete sa teškom slikom Vilijama i sudije i jednim pitanjem. Dragi čitaoci, da li je danas barem neko od nas učinio nešto dobro za druge?

B. M.

FOTO: screenshot
 

Portal Analitika