Fudbal

Kanavaro se vratio u klub koji ga je otpustio

Italijanski stručnjak, Fabio Kanavaro, postao je novi trener Guangžu Evergrandea, kluba koji je vodio do 2014. godine, kada ga je naslijedio Brazilac Luis Felipe Skolari.
Kanavaro se vratio u klub koji ga je otpustio
Portal AnalitikaIzvor

Nekada sjajni defanzivac, jedini koji je osvojio Zlatnu loptu, vratio se na klupu Guangžua koji je trenirao samo osam mjeseci u prvom mandatu prije tri godine. Kanavaro je zatim dobio otkaz, a naslijedio ga je Skolari, koji je sa Evergrandeom osvojio tri titule i Azijsku ligu šampiona. 

,,Mislim da ima pet do šest timova koji su sposobni da ovoje kinesku Superligu. Vjerujem da će nam biti teško da osvojimo ligu sljedeće sezone. Nemamo strah. Mi smo sposoban tim koji je osvojio posljednjih sedam titula. Pokušaću da povećam glad u timu za više titula i njihovu želju za pobjedom. I veterani i mladi igrači će morati da rade zajedno, tako da svi igrači budu spremni da doprinesu timu“, rekao je Kanavaro.

Italijan je na klupi Evergrandea zamijenio Skolarija kome je ugovor istekao, a koji je najavio da je zainteresovan za angažman u Brazilu ili u nekoj od reprezentacija koje su se kvalifikovale na Mondijal. Zanimljivo je da je upravo Kanavaro sa ekipom Tijanđin Kvanđijana dva puta u ovoj sezoni pobjeđivao svoj novi klub. Kanavaro je tim Kvanđijana uveo u elitni kineski rang prošle sezone, a sa njim je osvojio treće mjesto i plasman u Azijsku ligu šampiona. 

Pred proslavljenim Italijanom, koji je kao kapiten sa Azurima osvojio Mondijal u Njemačkoj 2006. godine, biće težak zadatak, da odbrani titulu i napadne ALŠ imajući u vidu da je politika Guangžua da forsira domaće igrače prije stranaca. 

Foto: Getty Images

Portal Analitika