Fudbal

Terzić: Brana Mićunovića doživljavam kao člana porodice, Budućnost je vodila Vlada CG

Generalni sekretar Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, rekao je u intervjuu za Nedeljnik da Brano Mićunović nema veze sa beogradskim klubom, ali da je on nainteligentiniji čovjek kojeg je sreo u životu, kod kojeg su čast i kodeks na najvišem nivou.
Terzić: Brana Mićunovića doživljavam kao člana porodice, Budućnost je vodila Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od čelnika vicešampiona Srbije na poznatog biznismena gleda kao na člana svoje porodice.

- Mićunović stvarno nema nikakve veze sa Crvenom zvezdom. Ja sam ga upoznao kad sam imao 17 godina. Brana Mićunovića ne doživljavam kao prijatelja, nego kao člana porodice. I on mene. To je najmudriji, najinteligentniji čovjek kog sam ikada sreo u životu. Čovjek koji ima izgrađen sistem vrijednosti, drugačiji od ostalih. Čast i kodeks su kod njega na najvišem nivou. Ali njegov uticaj na Crvenu zvezdu je nikakav, niti on ima takvih aspiracija. To može da imputira samo neko ko je zlonamjeran - rekao je Terzić za “Nedeljnik”.

Priznao je da su političari i moćni ljudi imali veliki uticaj na fudbalske klubove na ovim prostorima i kazao da je na čelu Budućnosti bila Vlada Crne Gore.

- Imali ste Zvezdu i Partizan gdje su direktno bili involvirani Mirko Marjanović i Tomica Raičević. Sartid je vodio Duško Matković, potpredsjednik SPS-a, Vojvodinu Živko Šokolovački iz JUL-a, u Spartaku je direktno bio uključen Kertes, direktor Carine, sa svim crnim parama Srbije kod sebe.

Budućnost je direktno vodila Vlada Crne Gore, Sutjesku Brano Mićunović, Zetu Radojica Božović, Milicionar su vodili Vlajko Stojiljković i Rođa Đorđević, uz Arkanov Obilić, Železnik koji je vodio Jusa Bulić, a Zvezdaru Trojke…

Svi su oni bili moćni ljudi, svako na svoj način, i sad se pojavio neki mali Terzić u OFK Beogradu koji hoće nešto da stvori. Ja sam samo gledao da preživi OFK Beograd, da napravim što bolji tim i da ja preživim. Jer su bila nezgodna vremena. Ovo je ogromna bara, gdje moraš da naučiš da plivaš, ozbiljno da plivaš sa krokodilima oko sebe - poentirao je Terzić.

Nedeljnik.rs

Portal Analitika