Crna hronika

Rasvijetljena krađa u produženom trajanju; uhapšen osumnjičeni

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode D.Lj. (38) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa u produženom trajanju.
Rasvijetljena krađa u produženom trajanju; uhapšen osumnjičeni
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u dva navrata tokom oktobra ove godine.

Naime, sumnja se da je D.Lj, 16.10.2017. godine, upotrebom podesnog sredstva obio vrata pmv marke „VW Golf II“, vlasništvo Z.Đ.  iz Podgorice, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Zmaj Jovinoj u Podgorici. On je iz vozila, sumnja se, otuđio torbu sa lap-top računarom, nekoliko CD–a i USB memorijsku karticu. Takođe, sumnja se da je D.Lj, 27.10.2017. godine, iskoristio nepažnju vlasnice pmv marke „Lancia Y 10“, vlasništvo A.B. iz Podgorice, koja je vozilo ostavila otključano sa ključem u kontakt bravi na parking prostoru u centru Podgorice. D.Lj. je, sumnja se, vozilo stavio u pogon i odvezao se njime, a potom je pokušao da proda vozilo na više auto otpada. Kada nije uspio da ga proda, D.Lj. je, kako se sumnja, vozilo odvezao u mjesto Doljani i tamo ga parkirao. Predmetno vozilo je zatim zapaljeno o čemu je sačinjena fotodokumetacija.

Oba ova događaja su rasvijetljena na osnovu kvalitetnog operativnog rada na terenu, koji je rezultirao identifikovanjem i lišenjem slobode D.Lj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

Portal Analitika