Fudbal

FIFA kaznila FS Srbije zbog Principa i "Kosovo je Srbija"

FIFA je kaznila Fudbalski savez Srbije (FSS) zbog ispada navijača u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i isticanja transparenata sa likom Gavrila Principa i parola Kosovo je Srbija.
FIFA kaznila FS Srbije zbog Principa i "Kosovo je Srbija"
Portal AnalitikaIzvor

FSS će morati da plati oko 180 hiljada EUR jer je delegat meča Austrija - Srbija u Beču 6. oktobra prijavio šest transparenata sa likom Principa koji je optužen za atentat na austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine pred Prvi svjetski rat.

FIFA je registrovala lik Gavrila Principa i povike Kosovo je Srbija kao neukusnu političku konotaciju i direktno miješanje politike u sport, prenose Večernje novosti.

Agenti FARE i delegati FIFA prijavljivali su srpske navijače na čak četiri od šest kažnjenih mečeva zbog uzvikivanja Kosovo je Srbija, što bi mogao da bude problem na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ako se ponove takve parole.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati 120 hiljada "švajcaraca" za prestupe navijača u Beogradu na utakmicama sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom, kao i Austrijom u Beču.

Portal Analitika