Abiznis

Telekom ostvario najbolji rezultat na nezavisnom testiranju kvaliteta mobilne mreže

Crnogorski Telekom je i ove godine dobio sertifikat “Best in test” na nezavisnom mjerenju kvaliteta mobilne mreže, koje je sprovela kompanija P3 Communications po međunarodno priznatoj metodologiji.
Telekom ostvario najbolji rezultat na nezavisnom testiranju kvaliteta mobilne mreže
Portal AnalitikaIzvor

Telekom već treću godinu za redom ostvaruje najbolje rezultate u ukupnom mjerenju kvaliteta mobilne mreže, čime potvrđuje poziciju tehnološkog lidera na crnogorskom tržištu.  

P3 je i ove godine sproveo uporedno testiranje mobilnih mreža sva tri operatora u Crnoj Gori u više crnogorskih gradova i na putevima koji ih povezuju, na kojima je Crnogorski Telekom ostvario najveći broj bodova.

Ovakvi rezultati potvrdjuju da kontinuirano ulaganje u mrežu znači njen visok kvalitet, pa će u periodu koji slijedi Crnogorski Telekom nastojati da dodatno približi svim korisnicima prednosti ovakve mreže i mogućnosti koje ona nudi. 

bestintest-montenegro

Ono što je veliki uspjeh industrije u cjelini jeste da su ovogodišnji rezultati pokazali napredak cjelokupnog tržišta telekomunikacija u Crnoj Gori, i u odnosu na prethodne godine, značajan iskorak posebno kada su u pitanju internet brzine, dostupnost i kvalitet data servisa. To nas sve zajedno podstiče da nastavimo sa ulaganjima u razvoj mreže, kako bi svim korisnicima na crnogorskom tržištu pružili visoko kvalitetne usluge. 

Testiranje je pokazalo da Crnogorski Telekom ostvaruje najveće brzine data servisa (korisničke brzine na downlink i uplink), najkraće vrijeme pristupa korisnika određenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima), pouzdanost pristupa korisnika odeđenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima), kao i odličan kvalitet govornih usluga.

Od posebne je važnosti što je Crnogorski Telekom u odnosu na prethodnu godinu značajno proširio pokrivenost 4G signalom garantujući visok kvalitet svih svojih servisa.

Rezultati nezavisnog testiranja i P3 sertifikat dostupni su na sajtu: http://www.p3-networkanalytics.com/certificates/certificates-by-country/

Portal Analitika