Politika

Medojević: Osnivanje Skijališta CG šansa za razvoj sjevera

Sjever Crne Gore strpljivo je čekao na šansu za razvoj čija su nam se vrata otvorila upravo viješću o osnivanju preduzeća Skijališta Crne Gore. Ovakav potez Vlade jasna je poruka svim građanima Crne Gore da su enormni prirodni potencijali naše države ono na čemu nam mogu pozavidjeti mnogi drugi, a u čemu Vlada zajedno sa nama jasno vidi efikasnu podlogu za razvoj Crne Gore i unaprjeđenje kvaliteta života naših građana, navodi se u saopštenju predsjednika Opštine Mojkovac, Dejana Medojevića.
Medojević: Osnivanje Skijališta CG šansa za razvoj sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje prenosimo integralno:

"Kao predjsednika Opštine Mojkovac posebno me raduje činjenica da će sjedište preduzeća biti u našoj opštini, a ne sumnjam da moje mišljenje dijele i svi građani Mojkovca. Na sve medijske spekulacije o odabiru sjedišta preduzeća Skijalište Crne Gore, odgovoriću čistom logikom: ako pogledate geografsku kartu Crne Gore vidjećete da je Mojkovac opština koja se nalazi u geografskom centru između sadašnjih i budućih skijališta. 

Osim toga, Plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove je ocijenio da budući Ski-resort ,, Žarski“ ima najveći potencijal. U pogledu prostorno- tehničke podrške , Opština Mojkovac će spremno  ponuditi bivšu upravnu zgradu Bojne Njive za sjedište budućeg preduzeća.

Pomenuti potencijal Bjelasice sa mojkovačke strane,  osnažićemo kroz nekoliko projekata među kojima je već započeto probijanje puta Vragodo- Vrioca-Žarski katun, zatim izgradnja prve dionice regionalnog puta Mojkovac-Vragodo-Lubnice-Berane, izgradnja Bazne stanice na lokalitetu Žarski, postavljanje prve žičare kao i otvaranje novih hotela na Bjelasici.

Apsolutno vjerujem da će Mojkovac odgovoriti izazovu, ali i opravdati ukazano povjerenje sa počekom rada preduzeća Skijališta Crne Gore. Ovakva prilika je svojevrstan podsticaj, kako za razvoj sjeverne regije Crne Gore, tako i za razvoj mojkovačke opštine u kojoj će se sigurno  sa početkom rada ovog preduzeća osjetiti još pozitivnija atmosfera.

Rad preduzeća Skijališta Crne Gore doprinijeće  boljoj komunikaciji i povezivanju među crnogorskim ski centrima i  unaprjeđenju njihove turističke ponude ne samo na pojedinačnom nivou, već i na nivou Crne Gore. Nikada do sad, sjever nije imao ovakvu  priliku da upotpunjavanjem svojih turističkih sadržaja  postane  atraktivna destinacija pristupačna svojim građanima, ali i izuzetno privlačna ljubiteljima planine širom svijeta.

Uspješnost rada preduzeća Skijališta Crne Gore mjeriće se parametrima turističke sezone,ali pored toga ne sumnjam da će uticati na značajno smanjenje migracija sa sjevera Crne Gore. Ubijeđen sam da će se sve više mladih ljudi  ohrabriti na pokretanje sopstvenog biznisa u nekoj od aktuelnih prozvodnja i usluga, jer će ovo preduzeće stvoriti brojne preduslove  za podizanje životnog standarda i kvaliteta života na jedan izrazito veći stupanj.

Mojkovac  je zauzeo afirmativan stav prema najavi osnivanja preduzeća i prema izboru njegovog sjedišta. Ne sumnjam da će na cijelom sjeveru preovladati takva energija još po prvom danu rada preduzeća kada će svaka od opština moći da prepozna i materijalizuje benefite njegovog rada, ali i zalaganja Vlade Crne Gore za realizaciju ovog višemilionskog projekta."

Portal Analitika