TV / Film

Ovacije za "Slučajeve pravde" u Beogradu

Sinoć je u bioskopu Cineplexx Ušće u Beogradu upriličena svečana premijera krimi komedije “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” s kojom startuje bioskopska distribucija filma u Srbiji. Pred tri rasprodate sale ekipa filma se poklonila publici uz ovacije koje su više svojstvene pozorišnim salama nego bioskopskim dvoranama.
Ovacije za "Slučajeve pravde" u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Najjači i najduži aplauz je bio iz te posljednje, treće, rasprodate projekcije, kada je publika na nogama pozdravljala ekipu filma desetak minuta ne dozvolivši joj da se brzo povuče.

- Dok smo se poklanjali publici u toj trećoj sali Cineplexxa Ušće stvarno smo se sjajno osjećali jer smo viđeli neskrivene simpatije prema filmu. Tako eksplozivnu reakciju gledaoca Slučajevi pravde nisu dobili niđe u Crnoj Gori, što može da raduje ali i da bude pomalo tužno jer se ipak najača podrška očekuje na domaćem terenu. Sad već znamo da je film pogodio ukus gledaoca u regionu jer je slično bilo i na Sarajevo Film Festivalu, potvrđujući onu staru izreku da je ipak najteže biti prorok u svom selu - kazao je režiser filma i jedan od protagonista, Zoran Marković Zonjo.

Projekcijama filma su prisustvovale i mnoge javne ličnosti Srbije, kao i Crnogorci koji gravitiraju Beogradu. Među ostalima Buksovce su svojim prisustvom sinoć  podržali: Zoran Kesić, Marčelo, članovi benda Artan Lili i Ničim Izazvan, Milorad Milinković, Darko Lungulov, Goga Sekulić, Marina Tadić, Sergej Ćetkovic, Niggor, Vlado Georgijev, Mima Karadžić, Noyz Who See, Petar Strugar i mnogi drugi.

bg-premijera

Večeras The Books of Knjige očekuje novosadska premijera filma pred dvije rasprodate sale, kao i regularna bioskopska distribucija u svim gradovima Srbije.

Premijerom u Banja Luci 15. novembra startuje prikazivanje u Republici Srpskoj, a od 22. novembra projekcijom u Sarajevu i u ostatku BiH.

Na Mostar film festivalu 18. novembra film se nalazi u glavnom takmičarskom programu, a dan kasnije, u nedjelju 19. novembra, biće prikazan u Torontu u Kingsway Theatru sa početkom u 18.30 sati.

“Slučajevi pravde” su na redovnom repertoaru Cineplexxa Podgorica i Cadmus Cineplexa Budva, ali će biti prikazani danas u Rožajama i Petnjici, Plavu 10. novembra i Andrijevici 11. novembra.

Portal Analitika