Politika

Brajović: Stavovi Krivokapića nijesu osnov za dijalog

Izjava predsjednika Socijaldemokratske partije, Ranka Krivokapića, da se može desiti da opozicija bojkotuje predsjedničke izbore i da je moguće rješenje u toj situaciji formiranje prelazne vlade nije osnova za dijalog, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.
Brajović: Stavovi Krivokapića nijesu osnov za dijalog
Portal AnalitikaIzvor

On je pozvao opoziciju da se vrati u parlament.

„Oni uslovljavaju dijalog, mi ne. Minimalno ili maksimalno uslovljavanje ne postoji. Vratite se u parlament i možemo da razgovaramo o svemu“, poručio je Brajović u emisiji "Iz pravog ugla" na Javnom servisu.

Brajović kaže da je moguće dovesti u pitanje je li to bojkot ili manjak institucionalne odgovornosti pojedinih poslanika.

„Bilo je učešća pojedinih opozicionih predstavnika kada su njihovi lični interesi u pitanju. Nadam se da će se građani koji su ih glasali ubrzo zapitati zašto ih nema u parlamentu kada se raspravlja o interesima građana“, rekao je Brajović.

Upitan da li bi povratak u parlament Demokratskog fronta mogao dovesti do toga da se u poslaničke klupe vrate još neke partije, Brajović je kazao da želi da parlament bude u punom sastavu.

"Vjerujem da će se još neki vratiti posle izbora u novembru, ali vidjećemo. Postoje neki koji misle da snagu pokazuju samo pričom o bojkotu jer znaju da u parlamentu ne predstavljaju ništa“, dodao je on.

Govoreći o kandidatima za predsjedničke izbore, Brajović je kazao da je Milo Đukanović najbolji kandidat koga bi Demokratska partija socijalista mogla predložiti.

On je kazao da će se Socijaldemokrate o predsjedničkim izborima opredjeliti kad za to dođe vrijeme, ali da imaju kandidata koji bi mogao ravnopravno učestvovati. 

Na pitanje hoće li se on kandidovati za predsjednika države, Brajović kaže da samo razmišlja o tome što je najbolje za Socijaldemokrate.

"Ja sam realan čovjek i kažem, ako Socijaldemokratama treba moje izborno nadmetanje, uvijek ga imaju. I imaju ne samo mene kao kandidata, imamo dosta potencijalnih kandidata.
Kada za to dođe vrijeme, izjasnićemo se na Glavnom odboru da li imamo svog kandidata ili ćemo podržati nekog drugog", rekao je on.

Brajović je kazao da, kao predsjednik Skupštine, po proceduri, predsjedničke izbore treba da raspiše do 22. decembra.

Portal Analitika