Kultura

MK: Bez rješenja, novi konkurs za logotip "Kreativne Crne Gore"

Stručni žiri za izbor rješenja logotipa Programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“ jednoglasno je odlučio da ponovi konkurs, pošto nijedno rješenje ne odgovara zadatim kriterijumima selekcije, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva kulture.
MK: Bez rješenja, novi konkurs za logotip "Kreativne Crne Gore"
Portal AnalitikaIzvor

Oni podsjećaju da su međunarodni konkurs raspisali 28. avgusta, te da je žiri na sjednici održanoj 30. oktobra, shodno konkursnim propozicijama, donio odluku da ga ponovo raspiše, a rok za dostavljanje prijava je 1. decemabar.

- Stručni žiri naglašava da se učesnici konkursa moraju pridržavati propisanih propozicija i ističe da se konkursom traži samo rješenje logotipa, koje podrazumijeva tipografski ispis riječi na crnogorskom i posebno na engleskom jeziku „Kreativna Crna Gora“ i „Creative Montenegro“ – navodi se u odluci o obnavljanju međunarodnog konkursa za izradu logotipa „Programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020“.

- Logotip programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, kao zaštitni znak projekata i različitih projektnih aktivnosti unutar Programa, treba da predstavlja originalno rješenje koje odražava osnovne ciljeve Programa, čiji je detaljan opis sastavni dio ovog konkursa – preciziraju iz Ministarstva kulture.

Prva i jedina nagrada ovog konkursa iznosi 3.000 eura, a autor odnosno autorka nagrađenog rješenja u obavezi je da, nakon konsultacija sa Ministarstvom kulture i eventualnih prilagođavanja konkursnog rješenja, dostavi Ministarstvu odabrano rješenje. Nagrada se uplaćuje na osnovu ugovora koje će nagrađeni potpisati i kojim se bliže definišu obaveze obije strane.

- Osnovno polazište Programa predstavlja mapa kulturne istorije Crne Gore, koja prezentuje različite kulturne i civilizacijske slojeve na tlu Crne Gore i pokreće na stvaralački dijalog, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti, sa akterima multikulturne zajednice na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Program unutar ključnih cjelina kreira specifične projekte i sadržaje koji nose zaštitni znak Kreativna Crna Gora / Creative Montenegro - navode iz Ministarstva kulture.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija u Ministarstvu kulture putem adrese: petar.kovacevic@mku.gov.me ili telefona 041 232 583. Više detalja o samom konkursu nalazi se na posebnoj stranici Ministarstva kulture.

Portal Analitika