Crna hronika

Uhapšen kradljivac kutije sa prilozima iz Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno na štetu Sabornog Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću i tom prilikom lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo ovo krivično djelo.
Uhapšen kradljivac kutije sa prilozima iz Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Nikšić su, 03.11.2017. godine, postupajući po prijavi D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika Sabornog Hrama Svetog Vasilija, da je od strane nepoznatog lica otuđena kutija sa prilozima u kojima se nalazio novac u iznosu od 275 eura, identifikovali i lišili slobode osumnjičenog. 

Preduzimajući mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaska izvršioca navedenog  krivičnog djela, policijski službenici su izvršili blokadu užeg dijela grada i u blizini jednog tržnog centra, zaustavili A.H. (26) iz Tuzle zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo krađa. 

On je, kako se sumnja, oko 19,22 časova iz Sabornog Hrama Svetog Vasilija otuđio kutiju sa prilozima, u kojoj se nalazilo 275 eura. Kutiju je odbacio prilikom bjekstva. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji naložio da se A.H. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa. Nakon saslušanja, državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do prvoda nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio prtvor, nakon čega je A.H. sproveden u ZIKS. 

 

Portal Analitika