Kultura

Filmski centar raspisao nagradni konkurs za idejno rješenje znaka

Filmski centar Crne Gore raspisao je danas konkurs za izradu znaka (grafizma) i logotipa, koji će biti otvoren za prijave do 8. decembra, saopšteno je Portalu Analitika iz te institucije.
Filmski centar raspisao nagradni konkurs za idejno rješenje znaka
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode u tekstu konkursa, cilj je da se pronađe „kvalitetno, originalno i savremeno rješenje znaka i logotipa, primjenljivo na svim sredstvima poslovne i vizuelne komunikacije“, a predviđena je novčana nagrada u neto iznosu od 1.500 eura.

- Kandidat može učestvovati sa više prijedloga. Konkursni rad sadrži znak i logotip. Idejno rješenje mora sadržati kolor i crno-bijelu varijantu sa punim nazivom (Filmski centar Crne Gore), skraćenim nazivom (Filmski centar) i akronimom (FCCG), ispisanim latiničnim pismom kao i englesku verziju (Film Centre of Montenegro).

Zainteresovani treba da dostave konkursna rješenja pod šifrom, a podatke o samom autoru ili autorskom timu u posebnoj, zatvorenoj koverti na kojoj se nalazi šifra rada.

- Filmski centar Crne Gore stiče pravo da izabrano idejno rješenje koristi u cjelosti ili djelimično. Autor odabranog rješenja je obavezan da Filmskom centru Crne Gore dostavi rješenje u vektorskom obliku, kao i osnovne elemente iz knjige grafičkih standarda. Filmski centar Crne Gore stiče pravo da od autora izabranog rješenja zatraži izmjene i prilagođavanje znaka – preciziraju iz te institucije, te dodaju kako FCCG zadržava pravo da ne prihvati ponuđena rješenja.

Sve dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Filmskom centru, putem adrese: info@fccg.me. Detalji konkursa objavljeni su na posebnoj stranici FCCG.

K.J.

Portal Analitika