Fudbal

"Sokolići" sjutra sa Slovenijom nastavljaju kvalifikacije za EP

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Novoj Gorici sa Slovenijom utakmicu devete grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
"Sokolići" sjutra sa Slovenijom nastavljaju kvalifikacije za EP
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski fudbaleri bez pobjede su nakon tri odigrana kola, a upisali su poraz i dva neriješena rezultata. Igrali su u Aktobeu sa Kazahstanom 1:1, dok su poraženi u Troi od Francuske 2:1 i Slovenije u Podgorici 3:1.

Slovenija je zabilježila dva trijumfa i remi. Slavila je, osim u Podgorici, i u Ajdovčini protiv Luksemburga 3:1, dok je sa istim rivalom u Niderkornu igrala neriješeno 1:1.

- Imamo dosta povrijeđenih igrača, ali i onih koji malo igraju u svojim klubovima. Problem će predstavljati i manjak vremena za pripreme, uoči utakmice sa Slovenijom odradićemo samo dva treninga u kompletnoj postavi. Zbog svega toga teško je pričati o očekivanjima od ove dvije utakmice. Umjesto da smo se stabilizovali nakon početka kvalifikacija, mi smo prinuđeni da značajno mijenjamo ekipu zbog velikog broja povrijeđenih fudbalera, loše forme, kao i još nekih razloga. U ovom trenutku čak i stvaramo buduću generaciju, koja će biti tu u narednim kvalifikacijama. Želimo da damo šansu momcima koji će moći da igraju i u sljedećem ciklusu. Za sada razmišljamo samo o utakmici protiv Slovenije, nakon toga ćemo se okrenuti duelu sa Bugarskom - kazao je selektor Mojaš Radonjić.

Duel u Novoj Gorici počeće u 19 sati. Crnogorsku selekciju očekuje i duel sa Bugarskom, 14. novembra u Staroj Zagori.

Portal Analitika