Društvo

Cetinje: Akcija prikupljanja sredstava za uređenje dvorišta Osnovne škole Njegoš

Prijestonica Cetinje uvijek je bila prisutna kada su u pitanju humanitarne akcije, a tako je i ovog puta. Ništa nije važnije od naše zajedničke obaveze da pomognemo, posebno kada su u pitanju najmlađi – kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, govoreći sinoć na Donatorskoj večeri u Ministarstvu kulture, tokom kojeg su prikupljana sredstva za uređenje dvorišta Osnovne škole „Njegoš“.
Cetinje: Akcija prikupljanja sredstava za uređenje dvorišta Osnovne škole Njegoš
Portal AnalitikaIzvor

Cilj akcije je skupljanje sredstava u iznosu od 8 hiljada eura, koja će biti iskorišćena za nabavku mobilijara za igralište, zemlje, sadnica, klupa, kanti za smeće, pijeska i rasvjete.

Donatorsko veče je dio projekta „Svako dvorište priča priču“ koju organizuje NVO “Građanski kreativni centar”, uz podršku „Fonda za aktivno građanstvo“.

Direktorica „Građanskog kreativnog centra“ Dejana Dizdar, kazala je da je cilj akcije promocija filantropije na lokalnom nivou i pokretanje inicijative za sređivanje dvorišta Osnovne škole „Njegoš“ i poboljšanje uslova rada u toj školi.

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović istakao je kako je za Prijestonicu Cetinje od ogromne važnosti unapređenje uslova i rada obrazovnih ustanova, što su kako je naglasio, dokazali svojim dosadašnjim odnosom.

- Suvišno je govoriti o značaju Osnovne škole „Njegoš“ za Crnu Goru. Ona je danas mnogo više od obrazovne ustanove. Zato država Crna Gora sa posebnom pažnjom vodi računa o našoj najstarijoj obrazovnoj ustanovi. Tako je škola nedavno rekonstruirsana u okviru projekta Energetske efikasnosti, a tom prilikom uloženo je 635 hiljada eura – kazao je Bogdanović i dodao da ga raduje činjenica što su u toku radovi na uređenju dvorišta Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“. On je najavio da će već naredne godine početi izgradnja fiskulturne sale u okviru te škole i kazao kako je gradska uprava planirala finansijska sredstva za početak njene izgradnje u programu razvoja Prijestonice za narednu godinu.

Bogdanović je pohvalio i akciju koju su učenici i kolektiv cetinjske Gimnazije pokrenuli početkom proljeća kako bi se rekonstruisala školska dvorana čime su, kako je istakao, pokazali socijalno odgovoran odnos prema zajednici.

Na događaju je govorila i predstavnica „Fonda za aktivno građanstvo“ Nada Dragović koja je istakla da je u okviru projekta “De facto Aktivni” podržano šesnaest projekata, u iznosu od 24 hiljade eura na nivou Crne Gore".

Portal Analitika