Crna hronika

Ubistvo Medina: Ulama i Mijović negiraju zločin, odbijaju da se suoče sa pitanjima suda

– Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Ulama i dvije godine stariji Darko Mijović juče su u Višem sudu kategorično negirali navode optužbe da su učestvovali u ubistvu Petrovčanina Nemanje Medina prošle godine.
Ubistvo Medina: Ulama i Mijović negiraju zločin, odbijaju da se suoče sa pitanjima suda
Portal AnalitikaIzvor

I trećeoptuženi Bogdan Milić tvrdio je da nije pomogao Ulami i Mijoviću nakon zločina, te da ih nije skrivao u svojoj kuću na Cetinju, kako je to predstavljeno aktom Tužilaštva.

O oružju Optuženi Ulama juče nije želio da odgovara na pitanja suda i tužioca, dodajući da je kriv samo za nedozvoljeno držanje oružja. - Smatram da sam kriv samo za oružje, a ovo što mi Tužilaštvo stavlja na teret nije tačno i optužnica je ,,smiješna“ - naveo je Ulama. Sutkinja Vesna Moštrokol pročitala je njegov iskaz koji je dao pred osnovnim tužiocem na Cetinju, gdje je ispričao da su pištolj i puška njegovi, a da za drugo oružje koje je pronađeno ne zna kome pripada.

Optuženi Mijović u odbrani je naveo gdje je bio 8. jula prošle godine kada je nestao Petrovčanin Nemanja Medin. - Kada je nestao Medin krenuo sam iz kuće oko 14 časova ka Virpazaru. Tamo sam se našao sa Ulamom u ,,Virskom pabu“ i zadržali smo se 45 minuta ili sat. Sjećam se da mi je Vlado tražio telefon jer je njemu bila prazna baterija. Nakon toga ja sam pošao na Cetinje starim putem preko Obzovice. Kasnije sam pošao kod Zorana Muhanovića kući, a sjećam se da je kod njega bio i Mark Vujačić jer se družimo. Tad je zvao Boban, mislim da mu je pravo ime Bogdan, da pođu kod njega na selo. Pošli smo kod njega i tu smo svi negdje do 22 sata. Na kraju smo svi pošli i ja produžavam kući, preko Obzovice - kazao je Mijović. Susret Kako je ispričao, kada je stigao u Virpazar oko 22 sata i 45 minuta sreo je Sava Đurišića kod česme u centru, a nakon nekog vremena došao je Ulama i svi su pošli kući.

 - Sjutradan, na pumpi u Zeti sam sreo Miloša Medina oko 12 sati. Vidio sam da traži da pogleda snimke i pitao sam ga „da li ima išta oko nestanka Medina“. Nakon toga pošao sam na Virpazar, sreo sam Ulamu i rekao mu kako se Medin nije vratio, na šta mi je on rekao da je organizovao grupe da ga traže - dodao je Mijović. Prema njegovim riječima, navodi Tužilaštva da je opekotinu koji je imao na desnoj ruci zadobio od paljenja ,,reno megana“ nijesu tačni jer je, kako tvrdi, povrede dobio nakon ,,eksplozije“ kada mu je prokuvalo vozilo. - Krenuli smo prema Rijeci Crnojevića i auto mi je prokuvalo. Kako sam podigao haubu, probao sam desnom rukom da otvorim čep od hladnjaka i on je izbio pod pritiskom i opekao mi desnu podlakticu - dodao je Mijović.

Ni Mijović nije juče želio da odgovara na pitanja tužioca, konstatujući da se tereti za krivično djelo koje je ,,strašno“. - Godinu i dva mjeseca sam u zatvoru, a ni dan-danas mi nije jasno zbog čega. Naglasio bih da, dok nijesam bio uhapšen, izlazio sam iz zemlje nekoliko puta što je i evidentirano na graničnim prelazima - kazao je Mijović. I Bogdan Milić tvrdio je da nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, pojašnjavajući odakle oružje koje je pronađeno kod njega. Dolazak Ulame - Za pušku ,,bereta“ koja je pronađena postoji oružani list, zatim  ,,bokerica“ pripada Miju Radoviću koji dolazi u lov, druga ,,bokerica“ je od mog pokojnog strica i pronađena je u kući koja je zajednička. A četvrta puška koja je pronađena je stara i pričalo se da pripada pokojnom đedu - ispričao je Milić. On je odgovarajući na pitanje advokatice Andrijane Razić, koja zastupa porodicu Medin, pojasnio da ne zna ko je ostavio pismo koje je pronađeno na prozoru dnevnog boravka njegove kuće. Na pitanje sutkinje Moštrokol, da li se sjeća da je Ulama dolazio kod njega u selo Rozna, on je naveo da se ne sjeća, ali zna se da njegov pokojni otac družio sa Nenadom Ulamom. - Prije nego sam zatekao Ulamu ispred kuće u dvorištu, nije me zvao. Vrata na kući su bila zatvorena, ali se ne mogu sjetiti da li je neko ulazio, jer sam mnogo puta našao ključ u vratima, jer dođe neko od lovaca i ostavi ga - pojasnio je Milić. On je naveo i da ga je Ulama pitao može li da bude tu dok njegov otac ne dođe da ga pokupi. - Ja sam znao iz medija da je on tada morao da da neku izjavu, da su ga tražili, ali nisam znao o čemu se radi. Mislio sam da će da ostane tu samo par sati - rekao je Milić.

Na jučerašnjem pretresu u svojstvu svjedoka saslušan je i Miloš Medin, brat nestalog Petrovčanina. On je ispričao da ga je 8. jula prošle godine majka obavijestila kako je Nemanji telefon isključen i da se nije javio. Poziv - Rekla mi je da je trebalo da se nađe sa Ulamom i da je Nemanja nešto zatražio od njega, ali nije mogla preko telefona da mi kaže. Ispričala mi je i da je zvala Ulamu ali da se nije javljao. Krenuo sam nakon toga na Virpazar. Kada sam se sreo sa njim oko 22 sata, rekao mi je kako mu je Nemanja tražio pištolj da kupi - prisjetio se Miloš Medin. Brat nestalog Medina ispričao je nakon toga da mu je Ulama rekao kako se sa Nemanjom našao na autobuskom stajalištu prema Sozini te i da je nakon toga pošao kod izvjesnog Pera. Miloš Medin je, kako je naveo, pretpostavio da se radi o njegovom pobratimu Petru Božoviću kojeg je ubrzo pozvao.

Božović mu je saopštio da se nije čuo sa Nemanjom. Potraga U potrazi za Nemanjom, kako je kazao Miloš Medin, učestvovao je i Vladimir Ulama. - Nenad Ulama me je zvao da pita za Nemanju. Rekao mi je da će da se potrudi da ga pronađe preko svog brata Zorana Ulame. Ponovo me zvao da kaže da je Zoran u inostranstvu, ali čim se vrati on će sve to da završi - kazao je Miloš Medin. Naveo je i da je Mijovića upoznao u toku potrage, da se ponudio da pomogne, ali i da se ironično smijao. On je dodao da su pretraživali i područje pod Manastirom Ostrog, jer je Nemanja volio tamo da prespava.  Dok je tražio brata, kako je naveo, svraćao je do pumpi koje su bile pored puta da pita može li da vidi zapis video-kamera kako bi pokušao bar nešto da sazna. Dodao je da su mu uglavnom odgovarali da kamere ne rade. Optuženi Ulama prigovorio je ovom iskazu, dodajući da je Miloš Medin ispričao niz neistina. - Vjerovatno on sam vodi istragu jer je znao gdje je stajalo auto - prigovorio je Ulama.

Suđenje se nastavlja 14. novembra. 


Pobjeda

Portal Analitika